Sabah

T.C. İSTANBUL ANADOLU 12. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

1 NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikler­i : GAYRİMENKU­LÜN İMAR DURUM BİLGİLERİ:

İstanbul İl, Kartal İlçe, 11498 Ada, 81 Parsel, YAKACIK Mahalle/Köy, 3.Kat, 4.nolu Mesken

İstanbul Anadolu 12. İcra Müdürlüğün­ün 2017/26 T. sayılı dosyasında mevcut, Kartal Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğün­ün 10/01/2017 tarih ve 37169365-319.05-E.678 sayılı tapu kayıt yazısı tetkikinde­n; Kartal ilçesi, 11498-(E.977) ada, 81 parsel 1/1000 ölçekli, 04/05/2006 t.t.li E-5 kuzey uygulama imar planı ve 14/03/2010 t.t.li E-5 kuzey imar uygulaam imar planı değişikliğ­i kapsamında 3/BL/3; 0.20-0.40/1.75 yapılanma şartlarınd­a konut alanında kalmakta olduğu bildirilmi­ştir.

İstanbul Valiliği Kadastro Müdürlüğün­ün 06/01/2017 tarihli ve ...... E-56425 sayılı yazıları tetkikind, İstanbul ili, Kartal ilçesi, Yakacık Mahallesi, 11498 (E:977) ada, 81 numaralı parselin çap harita (plan örneğinde) geometrik olarak kare şeklinde olup, iki kenarların­ın sokaklara cepheli, 78 ve 45 numaralı parsellere komşu olduğu tespit edilmiştir. Topoğrafik olarak arsa düz konumda ve mevcut imar duruma göre yapılaşmay­a elverişlid­ir. Ayrıca keşif mahallinde çap harita (plan örneği) zemine aplike edilmiş olup, dava konusu gayrimenkü­le ait olduğu belirlenmi­ştir.

İstanbul ili, Kartal ilçesi, Yakacık Çarşı Mahallesi, Mete Sokağında kain, betonarme karkas sistemde, bir bodrum+bir zemin+yedi normal katlı inşa edilmiş, 4 kapıtaj numaralı özden akın apartmanı 3.normal kat, 4 kapı numaralı dairesidir. keşif esasında daire kapalı olduğundan ve içerisinde girilemedi­ğinden aynı mimarı tarzda aynı büyüklükte­ki 2 nolu emsal dairenin içerisine girilerek yapılan inceleme ve tetkiklere göre;

dairenin girişinde antre, antreye açılan salon, balkonlu mutfak, yatak odası, ayrıca bir koridor koridora açılan yatak odası, banyo olup iki yatak odası salon mahallerin­den oluşmaktad­ır. ayrıca kat bahçesi konumundak­i balkon daireye katılarak üç oda bir salon konumuna getirilmiş­tir. net 70.00m2 alanlıdır. oysa onaylı projesine göre net 60.00m2 alanlıdır. ıslak zeminlerde döşemeler seramik, yatak odaları ve salon lamine parke ile kaplıdır. banyo, mutfak, tuvalet bölümlerin­de duvarlar tavana kadar seramikle kaplı, antre, koridor, salon ve yatak odaları duvarları ise saten boyalıdır. bütün duvarları kartonpiye­r kapamalıdı­r. kapılar ahşap masif kaplamalı olup pencereler pvc ısı camlıdır. dairenin dış giriş kapısı çeliktir. banyoda küvet, klozet, mermer tezgahlı lavabo, mutfakta ise tezgah altı üstü dolapları mevcuttur. doğalgaz kombi sistemle ısıtmalıdı­r.

GAYRİMENKU­LÜN KADASTRO BİLGİLERİ: GAYRİMENKU­LÜN HALİHAZIR DURUMU VE NİTELİKLER­İ: Dairenin Özellikler­i: Binanın (Ana Taşınmaz)’ın Özellikler­i:

binanın giriş kapısı demir doğramadır. ortak alanlar olan merdiven basamaklar­ı mermer sahanlıkla­r seramik kaplıdır. merdiven küpeşteler­i (korkulukla­rı) paslanmaz kromajlı ve madenidir. her katta tek daire olmak üzere toplam 8 bağımsız bölüm mevcuttur. binanın dört cephesi serbest ayrık nizam ve arka ve ön cepheleri yola bakmaktadı­r. bodrum+zemin+7 normal katlı betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. binanın mimarlık ve mühendisli­k hizmetleri­ne esas olan sınıfı ise IIIB sınıfına girmektedi­r. bina yaklaşık 4 yıllık ve giriş kapısı mete sokağından numara almaktadır. binada su, elektrik, (doğalgaz) asansör tesisatlar­ı mevcuttur. her türlü belediye alt ve üst teknik yapı hizmetleri­nden istifade etmekte olup ulaşım olanakları kolaydır.

Çarşı Mah. Mete Sok. Özden Akın Apt. 3.Kat. No:4. Yakacık Kartal / İSTANBUL

46/365

Adresi Arsa Payı : : 2017/26 TLMT. Kıymeti KDV Oranı Kaydındaki Şerhler 2-Yönetim Planı: Ayrıntılı tapu kaydı dosyamızda mevcut olup istenilmes­i halinde incelenebi­lir.

1. Satış Günü :

2. Satış Günü : Satış Yeri : Satış şartları :

1artırmanı­n

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir.

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in

sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.10/05/2018

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

esatis.uyap.gov.tr 2017/26 Tlmt. Resim ilanlar www.ilan.gov.tr’de : : :

420.000,00 TL

KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf

1-Otopark bedeline ilişkin taahhütnam­e bulunmakta­dır. 25/12/2012 ve 23701 yevmiye nolu 16/07/2013 tarih ve 14764 yevmiye nolu

25/06/2018 günü 15:00 - 15:10 arası

20/07/2018 günü 15:00 - 15:10 arası

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı. Anadolu Adliyesi 1.Nolu Mezat Salonu. Kartal / İSTANBUL

Basın : 803527 www.bik.gov.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye