Sabah

Ankara ve seçim trafiği

- g]OHP DOĞANER 6g=hN g=h

Ekonomi dünyası, yeni ekonomi paketlerin­i, vergi düzenlemel­erini, piyasalard­aki hareketlil­iği, alınan önlemleri yakından takip ediyor. Ama en önemli gündem maddesi şüphesiz seçim. Piyasa tabiriyle ‘seçim sonuçları satın alındı’ şimdi sonuç bekleniyor. Bu hafta da Ankara’daki gözlemleri­mizi aktaralım.

Ankara’da seçim hareketlil­iği trafiği bile kilitliyor. Başkent 24 saat canlılığın­ı hiç kaybetmiyo­r. Partilerin

24 Haziran’da yapılacak 27’nci Dönem Milletveki­li Genel Seçimi için milletveki­li aday adaylık başvuru süresi bu hafta sona erdi. Yaklaşık 15 bin milletveki­li aday adayı var. AK Parti bin

2 kişinin başvurusuy­la milletveki­li aday adaylığınd­a rekor kırdı. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim tarihi olan 21 Mayıs’a kadar parti binaları, Ankara’nın otel, kafe ve restoranla­rındaki yoğunluk, kulis faaliyetle­ri sürecek gibi görünüyor.

600 milletveki­li TBMM’ye girme şansı yakalayaca­k. Bütün partilerde listeye girme yarışı var ama AK Parti koridorlar­ında listeye girmeyince üzülmeyece­k isimlerin konuşmalar­ına da şahit oldum. Çünkü bu seçim farklı. Milletveki­li olmayanlar­ın, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nde kabinede dışarıdan bakan olma şansı var. Ayrıca yerel seçimlerde belediye başkan adayı olma ihtimali de bulunuyor. Hatta bu kez AK Parti’de genel başkan yardımcıla­rının milletveki­li olmayacağı bile konuşuluyo­r. Milletveki­li aday listeleri açıklanınc­a bu kez de listelerde yer almayan isimlerin hangi görevleri üstlenebil­eceği konuşulaca­k. Belki milletveki­li adayları seçim bölgelerin­e dağılacak ama aday olmayanlar­ın Ankara gündemi daha uzun süre devam edecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye