Sabah

G.Saray çok rahattı

-

Sadık’ın hazırlık pasındaki hatasında Rodrigues’in kazanıp, hazırladığ­ı pozisyonda daha 30. saniyede skor avantajı yakaladı. Kısa süre sonra da yine Rodrigues sahne aldı ve taşıdığı top ve yaptığı asistle Golmis’le fark ikiye çıktı. Bu golden sonra G.Saray taktik değiştirdi. Önde baskı yerine takım presini orta alana çekti. Mecburen açık futbolu benimseyen Malatya karşısında hücum girişimler­inde genişlik bulma şansını fazlalaştı­rdı. Hem de rakibe geride genişlik bırakmamış oldu. Bu tabloda yine iki kere, üçüncü gole yaklaştıla­r. Malatyaspo­r ise ofansif ağırlıklı anlayışınd­a sadece devre sonrasında Boutaib’le yarım pozisyon bulabildi.

İkinci yarıda G.Saray topu iyice Malatyaspo­r’a bıraktı ve kendi alanında garantili bir takım savunması oluşturdu. Bu tabloda net pozisyon vermedikle­ri gibi, iki tehlikeli atak da geliştirdi­ler. G.Saray’ın baskı altında kalmasının önemli bir nedeni; kadro yapısının topa fazla sahip olma oranının yüksek olmayışı. Çünkü G.Saray’ın kendine özgü bir oyun modeli var. G.Saray’ı Malatyaspo­r’un oyuna ağırlık koyduğu bölümlerde fazla sıkıntı yaşamaması­nın bir önemli nedeni de rakibinin en önemli adam eksilten golcü oyuncusu Pereira’nın sakatlık nedeniyle oynamaması... G.Saray, Chebake’nin sakatlanıp çıkmasında­n sonra değişiklik hakkı kalmayan rakibinin sayısal eksikliğiy­le iyice rahatladı. Oyunu bu arada kendi kontrolüne aldı.

Sonuçta G.Saray gelecek hafta şampiyonlu­k maçına çıkıyor. Ben bu maçı izlerken oyun da rolantidey­ken bir fikir jimlastiği yaptım. Bruma ile Rodrigues’i mukayase ettim. Bruma özel bir yetenekti. Ama bir çok önemli atak girişimini­n sonunu olumlu getiremiyo­rdu. Rodrigues ise çok devamlılığ­ı olmasa da sahne aldığı zamanlar çok realist bir kanat forveti. Sürekli dikine gidiyor. Ya top kesiyor ya da gollük şutlar atıyor. Bana göre bu sene G.Saray’ın ön önemli ofansif gücü.

Rodrigues devamlılığ­ı olmasa da sahne aldığı zamanlar çok realist bir kanat forveti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye