Sabah

BİNBİR SURAT ZEKERİYA ÖZ

SABAH, FETÖ’cü eski savcılar Öz ile Kara’nın firar ettikten sonra yurtdışınd­a tespit edilebilen ilk görüntüler­ini yayımlıyor

- NAZİF KARAMAN’IN HABERİ

15 TEMMUZ’DAN HEMEN ÖNCE

ÜÇ yıl önce ağustosta yurtdışına firar eden FETÖ’cü savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın, 15 Temmuz darbe girişimind­en hemen önce yaptıkları görüntülü görüşmeler­in kayıtları ortaya çıktı.

SÜREKLİ FARKLI KILIKTA

SULTAN adlı gizli tanıkla yapılan konuşmalar­da, Zekeriya Öz peruklu, top sakallı ve sakalsız olarak üç ayrı kılıkta görülüyor. Gizli tanık, Öz ve Kara’nın Avrupa’da bulunduğu yere ilişkin şu bilgileri verdi:

ÜÇ KEZ ADRES DEĞİŞTİRDİ­LER

BU iki isim üç kez adres değiştirdi. Son olarak Öz’ün kaldığı villanın deşifre olmaması için, Alman görevliler Öz ve Kara’yı başka yerdeki bir apartmanda karşılıklı dairelere yerleştird­i.

SABAH, Ağustos 2015’te yurtdışına firar eden FETÖ savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın, darbe girişimind­en hemen önce yaptıkları görüntülü aramaların kayıtların­a ulaştı. Korkudan sürekli kılık değiştiren Zekeriya Öz; peruklu, top sakallı ve sakalsız olarak 3 ayrı kılıkta görülüyor. Halen Almanya’da bulunan Zekeriya Öz ve Celal Kara, Sultan kod adlı gizli tanıkla Mart 2016’da görüntülü FaceTime görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler­deki görüntüler, Öz ve Kara’nın bugüne kadar yurtdışınd­a tespit edilebilen ilk görüntüler­i.

ALMAN İSTİHBARAT­ÇI KORUYOR

■ SABAH Özel İstihbarat Bölümü’nün ulaştığı bir belgede, “Zekeriya Öz’ün bir konuşma esnasında gizli tanık Sultan’ın başının üzerinde vitrinde duran klima kumandasın­ı fark edip ‘Senin kafanın üzerindeki kamera mı, göster’ şeklinde tepki gösterince Sultan’ın klima kumandasın­ı göstererek ‘Abi bizden de mi şüphe eder oldun?’ dediği, Öz’ün de ‘Dikkatli olalım’ diye yanıtladığ­ı belirtmişt­ir.”

■ Celal Kara ile Sultan arasındaki 10 Mart 2016 tarihli telefon görüşmesin­de Kara, Zekeriya Öz’ün yanında önlem amaçlı bekletilen Alman istihbarat­çının konuşma yapılırken yanına geldiğini söylemesi üzerine gizli tanık “Bu eleman nasıl bir tip, bir bakayım

abi” diyerek cep telefonund­an Alman istihbarat­çının 2 kare görüntüsün­ü fotoğrafla­mayı başarıyor.

■ Sultan’ın, Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Almanya’da olduğuna dair verdiği ayrıntılı bilgilerse şöyle sıralanıyo­r: “Son zamanlarda basında örgüt mensubu firari savcı Zekeriya Öz’ün Hollanda’da olduğuna dair yazıların çıktığını, ancak bu haberlerin düzmece olduğunu, Zekeriya Öz’ün Almanya’da kaldığı villanın deşifre olmasını önlemek için yine Almanya’da başka bir yerde bulunan bir apartman dairesine, Celal Kara ile birlikte başlarında görevli olan Almanlarca götürüldüğ­ünü, Zekeriya Öz’ün şu anda yanında eşinin ve büyük kızının olduğunu, karşı dairesinde Kara’nın yalnız kaldığını, her ikisinin kapısında Alman birer görevlinin olduğunu, Alman görevliler­in telefonlar­ına taktıkları kulaklık üzerinden görüşme yaptırdıkl­arını aktardı.”

‘GERİ DÖNEMEZ, ÇOK DÜŞMANI VAR’

■ Gizli tanık Sultan, bu görüşmeler­i WIFI hattından bağlanmak üzere gittiği bir kafeden gerçekleşt­iriyordu. Bu sırada emniyet, gizli tanığı sürekli takip ediyordu. Sultan, 1 Mart 2016 tarihli aynı görüşmede Türkiye’de asker yönetime el koyarsa Türkiye’ye gelip gelmeyecek­lerini firari savcılara soruyor. Celal Kara, “Yaşanan olayların ertesinde kısa zamanda döneceğim. Ancak Zekeriya’nın 4-5 yıl daha buralarda kalması lazım. Çok düşmanı var” diyor.

 ??  ?? TOP SAKALLI SAKALSIZ PERUKLU
TOP SAKALLI SAKALSIZ PERUKLU
 ??  ?? CELAL KARA
CELAL KARA
 ??  ??
 ??  ?? TOP SAKALLI Sultan kod adlı gizli tanık bu görüşmeler­e dayanarak Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Avrupa’nın neresinde olduğuna dair net bilgiler veriyor. Buna göre Öz ve Kara, Avrupa’da 3 kez adres değiştirdi.
TOP SAKALLI Sultan kod adlı gizli tanık bu görüşmeler­e dayanarak Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Avrupa’nın neresinde olduğuna dair net bilgiler veriyor. Buna göre Öz ve Kara, Avrupa’da 3 kez adres değiştirdi.
 ??  ?? SAKALSIZ
SAKALSIZ
 ??  ?? PERUKLU
PERUKLU
 ??  ??
 ??  ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr ÖZEL İSTİHBARAT
ozel.istihbarat@sabah.com.tr ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye