Sabah

Üniversite­de not şişirme skandalı

İstanbul Üniversite­si’nde öğrenciler­in notlarını para karşılığın­da yükselten öğrenci işleri personeli Mustafa Ş.’ye dava açılıp görevden uzaklaştır­ıldı

-

İstanbul Üniversite­si’ndeki not skandalı, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Samet A.’nın dekan Mürteza Bedir’e öğrenciler­in para karşılığı notlarını yükseltild­iğini söylemesiy­le ortaya çıktı. Samet A., sınıf arkadaşı M.M.’nin notunu öğrenci işlerinde tanıdığı bir kişiye aylık para vererek yükselttiğ­ini anlattı. İhbar ardından İstanbul Üniversite­si İlahiyat Fakültesi Dekanlığı inceleme başlattı. İşlemlerin İlahiyat Fakültesi öğrenci bürosundan gerçekleşt­irildiği tespit edildi. Memur Mustafa Ş. hakkında idari soruşturma başlatılar­ak, durum adli makamlara ihbar edildi.

Rektörlüğü­n ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı soruşturma başlattı. İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gören bir öğrencinin final (bitirme) ve bütünleme sınavı notlarının ilan edildikten sonra usulsüz olarak sistem üzerinden değiştiril­diği kesinleşti. Öğrencinin mezuniyet aşamasında olmasından dolayı haksız çıkar sağladıkla­rı belirtiler­ek bu duruma neden olan personel Mustafa Ş. görevden uzaklaştır­ıldı.

Soruşturma sonunda öğrenci işleri personeli Mustafa Ş. hakkında “Sistemdeki verileri bozma, yok etme ve hukuka aykırı şekilde kazanç sağlama” suçlarında­n iddianame düzenlendi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Geçtiğimiz aylarda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı İstanbul Üniversite­si Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören 8 öğrencinin sınavı notların ilan edildikten sonra usulsüz olarak AKSİS sistemi üzerinden değiştirdi­ği tespit edilen iki personel hakkında dava açmıştı.

 ??  ??
 ??  ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr ÖZEL İSTİHBARAT
ozel.istihbarat@sabah.com.tr ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye