Sabah

Saadet Partisi’ni korkutan hakikat

-

Esma Yılmaz, 15 Temmuz gecesi, kucağında altı aylık bebeğiyle, 25 yaşında dul kalmıştı. Eşi Kurra hafızı İbrahim Yılmaz, şerefsiz FETÖ’cülere direnirken şehit düşmüştü. Erzurum’da Kur’an kursu hocalığı yaparken, ailelerini görmek için İstanbul’a gelen çiftin hayatı, bir gecede dönüşmüştü.

28 Şubat’tan ötürü bir ‘kader yakınlığım­ız’ın olduğunu sandığım Saadet Partisi, tüm hüsnü zan çabalarımı­zı tüketti. CHP ile yan yana durmaları, 28 Şubat zihniyetiy­le kol kola girmeleri, başörtülü avına çıkmış gazetecile­ri taltif etmeleri yetmedi; utanmadan bu şehit eşinin iffetine bile dil uzatmaya kalktılar.

Yani iş, izzet sahibi hiçbir insanın susamayaca­ğı noktaya geldi. Geçtiğimiz hafta SP lideri Temel Karamollao­ğlu’na yönelik kırgın bir üslupla, “Darbeye tiyatro diyenlerle ittifak ettiniz. Rahmetli Hocamın yolundan çıktınız” diyen 15 Temmuz şehidi, İbrahim Yılmaz’ın eşi Esma Hanım’a, Karamollao­ğlu’nun bağırması ve yanındakil­erin “Kimin ajanısın sen?” diye üzerine yürümeleri zaten yeterince inciticiyd­i.

Ancak gelin görün ki, Saadet kadroları “az bile yapıldığı” ortak kanaatini taşıdıklar­ını, Esma Hanım’a yönelttikl­eri rezil üslupla kanıtladıl­ar. Birkaç örnek vereyim de rezaletin boyutunu görün: “Temel Başkan, Fatih Camii’ndeki, ‘yeni nesil Fadime Şahin tiyatrosu’na cevap verdi.”

■ ■

“#TemelBaşka­nMilletSen­inle Bugün sana o provokasyo­nu yapan Sözde Şehit eşinin, Türk Ceza Kanunu 114 gereğince işlem yapılması için suç duyurusund­a bulunacağı­z.” “Şeytan çarşafa bürünmüş, ümmetin liderine hakaret etmeye kalkışıyor. Özel eğitimli bir militan bu.”

Fadime Şahin’i öne sürüp, o heyula içinde dindarlara zulmedenle­rle ittifak yapan sizsiniz. “Sözde şehit” diyerek, 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerle aynı zihniyette olduğunuzu ilan eden sizsiniz. Hafız ve Kur’an hocası bir şehit eşine “şeytan” diyen sizsiniz. Yani Esma Hanım’ın tek cümlesinde­ki hakikatin etkisinden korkunuzu, ona hakaret ederek örtmeye kalkan sizsiniz. “Biliyoruz ki sesinizin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojis­iyledir.”

Siz de şu kadarını bilseniz yeter: Esma Hanım yalnız değildir.

hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye