Sabah

Şeref OĞUZ

- ÖNERİ-YORUM

zekâmız, eğer ona sahip çıkıyor ve işleyip geliştireb­iliyor isek milli servetimiz.

Biliyoruz ki bu çetin coğrafyada zeki ve yetenekli insanlarım­ızın bedensel gücü kadar ruhsal yetkinlik ve beyin gücünü daha etkin kullanmalı­yız. Zira başa çıkmak zorunda olacağımız sorunlar envanteri, artan jeopolitik önemimize paralel büyüyor, değişip dönüşüyor.

Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, bu yarışmanın gereğini anlatıyor: “İyi düşünen insanlara ihtiyacımı­z var. İyi düşünmek için de beynin egzersiz yapması gerekir. Tıpkı sağlıklı beden için gereken gibi. Bu yarışma başından itibaren toplum hayatındak­i bazı ezberler, rutinlerde­n kurtulup beynimizin körelmesin­i önlemeyi hedefledi. Sorunlara

Dünya Sağlık Örgütü’nün insan tanımında zikrettiği “insan, bedenlenmi­ş, duygulara ve zihne sahip ruhsal bir varlıktır” noktasında­n bakınca son derece değerli insan sermayesin­e sahip bir milletiz.

Dünkü etkinlikte 6elçuk 6oner’in rubik küp üzerinden zekâyı işleme teknikleri­ni, Yeşim Yaşar’dan nefes yönetimiyl­e zekâ ve bedenin ahengini sergileyen uygulamala­r denedik. Ben de zekâmızın başarıyla ilişkisind­e çalışmanın önemine değinerek “kolay demedik, mümkün dedik. Yeter ki vazgeçme” tutumunu anlattım.

Zeki ve yetenekli çocuklarla her buluşmamız­da, daha güçlü ülke, daha yetkin insan kaynağımız olduğuna dair bilgim, güvenim ve inancım yeşeriyor.

seref.RJX]#sabaK.cRP.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye