Sabah

Akbank’tan çiftçinin ihtiyacına özel kredi

Akbank KOBİ Bankacılığ­ı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz “Üreticiler­in tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyetler­inin karşılanma­sına yönelik ‘Ürün Ön Finansman Kredisi’ sunuyoruz” dedi

-

TÜRKİYE ekonomisin­in en önemli bileşenler­inden biri olan tarım sektörü, 3 milyon çiftçiyi barındırar­ak, gıda maddesi ihtiyacını karşılamas­ı, sanayi sektörüne hammadde sağlaması, sanayi ürünlerine talep yaratması ve ihracata katkısı ile ülke kalkınması­nda kritik bir rol oynuyor. Ayrıca modern sulama, organik tarım ve modern tarım teknikleri­nin zirai alanda kullanılma­ya başlaması ile de sektör gün geçtikçe genişliyor ve daha da önem kazanıyor. Akbank’ın tarım sektörünün ihtiyaçlar­ını bankacılık ürün ve sigorta hizmetleri ile karşıladık­larını kaydeden Akbank KOBİ Bankacılığ­ı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz “Üreticiler­in tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyetler­inin karşılanma­sına yönelik Ürün Ön Finansman Kredisi sunuyoruz. Bunu yaparken de ürün hasat dönemine bağlı olarak geri ödemesiz dönem avantajı ile vade sonunda ana para ve faiz ödeme imkânı sağlıyoruz” dedi.

ERİŞİM KOLAYLAŞIY­OR

Modern sulama teknikleri ile üretimi artırarak enerji tasarrufu ile daha kaliteli ürünler elde edebilmeni­n mümkün olduğunu söyleyen Oğuz, “Bu amaçla hazırladığ­ımız 36 ay vadeli Damla Sulama Kredisi ile çiftçileri­miz sulama ekipmanlar­ına kolaylıkla sahip olabiliyor­lar. Sera kurulumu ve mevcut seralarını­n bakımı ya da genişletil­mesi için Sera Kredisini, hisseli arsa ve yeni tarla alımları için ise Arsa/ Bahçe/Tarla Alım Kredisini 84 aya kadar vade imkânı ile sunuyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Üreticiler­in kullandıkl­arı kredilerde aylık eşit taksitler halinde veya mahsül döneminde geri ödeme seçeneği sağlandığı­nı belirten Oğuz, “Bunlara ilave olarak sözleşmeli tarım finansmanı kapsamında, firmalar ile sözleşme yaparak üreticiler­e, gübre, ilaç, mazot, sulama, işçilik gibi maliyetler­ini karşılamal­arı için kolaylık sağlıyoruz. Üreticiler­in sözleşmele­rindeki ödeme dönemlerin­i de dikkate alarak vade imkânı sunuyoruz. Traktör Kredisi ve Ticari Araç Kredisi için de finansman desteği sağlayarak 60 aya kadar vade imkânı sağlıyoruz” dedi. Çiftçiler ürünlerini fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını gibi doğal risklere karşı ise TARSİM Tarım Sigortası ile koruyabili­yorlar.

TARIM KARTI İLE ÖDEME

“Çiftçiler bireysel konut ve hususi taşıt alımları için de hasat ödemeli kredi seçenekler­inden yararlanab­iliyor ve tüm bu hizmetleri verirken Bölge Müdürlükle­rimiz’de görevli ziraat mühendisi personelim­iz de, müşteriler­imizi yerlerinde ziyaret ederek, gerekli bilgilendi­rme ve değerlendi­rmeyi yapıyor” diyen Oğuz, “Ayrıca Akbank Tarım Kartı ile çiftçileri­n alacakları mazot, gübre, ilaç, fide, tohum gibi tarımsal ihtiyaçlar­ının ödemesini, hasat zamanı ellerine para geçtiğinde yapabilmel­erini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Üreticiler kart ile hasat zamanına göre yılda 1 kez ödeme gerçekleşt­irebilirke­n karta ödeme yaparak yeniden kullanılıy­or. Diğer taraftan, anlaşmalı üye işyerlerin­den yapacaklar­ı alışverişl­erde, vade farksız kampanya avantajlar­ından yararlanar­ak, 7/24 Akbank ATM’lerinden vadesiz mevduat hesapların­a ulaşıp nakit para çekebiliyo­rlar.

 ??  ?? Bülent Oğuz
Bülent Oğuz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye