Sabah

‘Türkiye’nin çiftçi ailelerini destekliyo­ruz’

Çiftçiler Günü’ne özel kredi kampanyası başlatan Şekerbank, uygun faiz oranları ve 18 aya varan vadelerle, masrafsız finansman desteği sunuyor

-

Kuruluşund­an bugüne 65 yıldır tarımı destekleye­n Şekerbank, üreticinin yerel ihtiyaçlar­ına özel çözümler sunarak, birbirinde­n avantajlı ürün ve hizmetleri­yle tarım üreticiler­inin yanında yer alıyor. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel avantajlı kredi kampanyası başlatan Şekerbank, kampanya kapsamında çiftçilere, tarımsal ihtiyaçlar­ı için uygun faiz oranları ve 18 aya varan vadelerle, masrafsız finansman desteği sunuyor.

Çiftçileri­n ihtiyaçlar­ını iyi anlayıp onlara özel çözümler geliştirdi­klerini belirten Şekerbank Tarım ve Bireysel Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, “Tarımsal üretimi ve kırsal kalkınmayı destekleme hedefi çerçevesin­de, Türkiye’nin dört bir yanında çiftçi ailelerin üretimini destekliyo­ruz. Anadolu Bankacılığ­ı misyonumuz doğrultusu­nda, üretim dinamiği üzerine şekillenen bir ekonomik büyümenin sağlanması ve kırsal hayatın devamlılığ­ı için sürdürüleb­ilir tarımın finansmanı­ndaki köklü liderliğim­izi geleceğe taşıyoruz” dedi.

ÜRETİCİYİ KORUYORUZ

Kuruluş amacı tarımın finansmanı olan bir banka olarak bugün, çoğunluğu küçük üreticiler olmak üzere Türkiye genelinde ulaştıklar­ı 350 bine yaklaşan çiftçi müşterine hizmet verdikleri­nin altını çizen Ertürk “250’ye yakın tarım bankacılığ­ı müşteri temsilcisi ile çiftçileri­mizi köy kahvelerin­de, tarlaların­da ziyaret ederek, onlara tarımsal verimi artıracak çözümler sunuyoruz. Hedeflerim­izi belirlerke­n, tarımda kırsal kesimin finansmanı­na öncelik tanıyoruz. Bu doğrultuda kırsal kesimin üretimine devam edebilmesi ve desteklenm­esi amacıyla yöntemler geliştiriy­or, değişen koşullar karşısında üreticinin korunması ve varlığını sürdürebil­mesi için ürün ve uygulamala­r sunuyoruz” dedi. Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kampanyala­rını bu yıl da çiftçilere sundukları­nı hatırlatan Gökhan Ertürk şöyle devam etti: “Üreticiler­in tarımsal ihtiyaçlar­ını uygun faiz ve ödeme koşullarıy­la finanse etmeye devam ediyoruz. 30 Haziran’a kadar devam edecek kampanyamı­z kapsamında çiftçileri­mize, 18 aya varan vadelerle, masrafsız finansman olanağı sağlıyoruz.”

93 BİN ÇİFTÇİYE FİNANSMAN

Üretimin sürdürüleb­ilirliği için çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye Türkiye’de ve dünyada bir ilk olarak Kasım 2014’te ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığ­ı’nı başlattıkl­arını hatırlatan Ertürk, proje ile küçük arazilerin birleştiri­lmesini sağlamayı, tarımsal üretimde verimliliğ­i artırmayı, kolektif tarımı özendirmey­i ve yerel kültürün yok olmasını önlemeyi amaçladıkl­arını vurguladı. Ülke ekonomiler­inin gelişmesin­de tarım sektörünün büyük önemi olduğunu belirten Ertürk, ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığ­ı’ ile 3 yılı aşkın süredir yaklaşık 93 bin çiftçi ailesine ulaşarak 6.2 milyar TLfinansma­n desteği sağladıkla­rını kaydetti. Tarım arazilerin­in miras yoluyla bölünerek küçülmesi ve çok parçalı arazi yapısından kaynaklana­n verimsiz tarım sorunların­a çözüm olarak, ‘Tarla Büyütme Kredisi’ ürününü geliştirdi­klerini belirten Ertürk; “Kendi tarlasına sınır olan tarlayı satın almak isteyen üreticiler­e de finansman konusunda ek kolaylıkla­r sağlıyoruz” dedi.

 ??  ?? Gökhan Ertürk
Gökhan Ertürk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye