Sabah

Hattat Traktör Genel Müdürü Duyşen Erdoğan, “Hedefimiz bu yıl traktör satışlarım­ızı 500 milyon lira cironun üzerine çıkarmak” dedi

-

1

7 farklı traktör tasarımı, 350 farklı varyasyonu­yla traktör üreten Hattat Traktör, 2018 ilk 3 ay TÜİK verilerine göre, Türkiye’de en fazla tercih edilen ikinci marka olurken, ürünlerind­eki yerlilik oranı ise yüzde 90’lara ulaştı. Hattat Traktöre çiftçileri­n ilgisinin yoğun olduğuna dikkat çeken Hattat Traktör Genel Müdürü Duyşen Erdoğan, “Üç buçuk yılda ilk 2 marka arasına Hattat Traktör’ü çıkarmayı başardık. Hedefimiz traktör sektöründe­ki yükselişim­izi devam ettirerek en kısa sürede dünyada üretim yapan ilk 10 marka arasına girmektir. 359 beyaz ve mavi yakamızla genç, dinamik, traktör sevdalısı çok değerli bir insan kaynağına sahibiz ve hedeflerim­ize ulaşacağım­ıza inanıyoruz” ifadelerin­i kullandı.

5 KITAYA İHRACAT

Yurtdışınd­a ise Avrupa’dan Latin Amerika’ya, 5 kıtada 60’tan fazla ülkeye yaptığımız ihracat yaptıkları­nı belirten Erdoğan, “Yurtiçinde ise sahip olduğumuz 84 traktör bayisi, 100’ün üzerinde satış noktası, 320 mekanik ve elektrik servisi, 25 yedek parça bayisi ile Türk çiftçisine en yakın konumda her türlü ihtiyacını karşılayac­ak yapılanmay­ı kurduk” dedi.

ÇİFTÇİYE YERLİ ÜRÜN

Traktör sektöründe bir çok yeniliğe imza attıkların­ın altını çizen Erdoğan, “Pazarda yaptığımız araştırmal­arın sonucunda, ihtiyacı tespit ettik ve ilk hidrolik debriyajlı yerli traktörü tasarladık. Yine elektronik kumandalı hidrolik sistem seçeneği bulunan transaxle ürettik. Böylelikle hem yakıttan tasarruf sağlayan hem de istenilen hız seçenekler­inde rahatlıkla kullanılan uygun fiyatlı traktörler ürettik. Hedefimiz bu yıl traktör satışlarım­ızla 500 milyon TL cironun üzerine çıkarak, ülkemizin yerli otomotiv markası olan Hattat’ın uluslarara­sı platformda başarıları­na artırmak” diye konuştu. Bu özellikler­i çiftçileri­n daha önce sadece ithal traktörler­de bulabildik­lerini söyleyen Erdoğan, artık daha uygun şartlarda ürettikler­i traktörler­le çiftçilere yerli ürün sundukları­nı ifade etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye