Sabah

Çiftçi Türkiye’nin geleceğini inşa edecek

14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününde mesajıyla çiftçilere destek veren AK Parti Karaman Milletveki­li ve PANKOBİRLİ­K Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Türkiye’nin geleceğini daha çok üreterek Türk çiftçileri inşa edecek” dedi

-

AK Parti Karaman Milletveki­li ve PANKOBİRLİ­K Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, “Bizim petrolümüz yok ama çok daha değerli, bereketli toprakları­mız var diyen Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği vizyon ve hedef, Türk çiftçisini­n de hedefidir ve o hedeflere ulaşılacağ­ının teminatı da o iradenin iş başında olmasıdır” dedi. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününde yayınladığ­ı mesajla çiftçilere destek veren Konuk, “Daha çok üretmek, daha çok üreterek ülkemizin evlatların­ın elindeki lokmanın azalmaması için her zamanki gibi çalışarak bugünü de diğer günlerden farksız tamamlayac­ağız” dedi. Konuk, “Şunu biliyoruz ki, üretimde harcayacağ­ımız enerjimizi başka alanlarda harcarsak hem ülke hem biz kaybederiz. Bizim bugünden tek beklentimi­z, daha çok üretebilme­miz için atılması gereken adımların atılmasına zemin oluşturmak­tır” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİNİN GELECEĞİ PARLAK

Türkiye’nin; arazi varlığı, iklim yapısı ve sahip olduğu endemik tür zenginliği ile tarımsal üretimde önemli bir imkâna sahip olduğunu belirten Konuk, “Ülkemizin, geleceğin dünyasında daha kuvvetli ve daha itibarlı konuma ulaşabilme­si için en büyük avantajı bu potansiyel­i harekete geçirecek kabiliyett­e insan kaynağıdır. Kâğıt üstü avantajlar­ınız her ne olursa olsun bunu hayata taşıyacak, o avantajlar­dan zenginlik üretecek olan insan kaynağıdır ve tarımsal üretim konusunda sahip olduğumuz potansiyel­den zenginlik üretecek olan da Türk çiftçisidi­r. Türk çiftçisini­n parlak bir gelecek konusunda hem umudu hem de arkasında büyük bir desteği vardır” açıklaması­nı yaptı.

2023’TE 150 MİLYAR DOLAR

Tarımın bu ülkenin en büyük zenginliği ve geleceğin garantisi olarak gördüğünü belirten Konuk, “Bugün Türkiye’nin hedefi dünyanın en gelişmiş ilk beş tarım ekonomisin­den biri olmak. Tarımsal hâsılayı 2023’te 150 milyar dolara çıkarmak ve kendimize yetenden fazlasını üreterek tarım ürünleri ihracatınd­a 40 milyar dolar sınırını aşmak” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Recep Konuk
Recep Konuk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye