Sabah

Halkbank KOBİ’lere nefes oluyor

Halkbank’ın ticari kredileri, 2017’nin sonuna göre yüzde 8.1 artarak 174 milyar TL’ye yükseldi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Türkiye ekonomisin­in etkin oyuncuları­ndan biri olmaya devam edeceğiz” dedi

-

Kuruluşunu­n 80. yılında Esnaf ve KOBİ Bankacılığ­ı alanındaki çalışmalar­ına devam eden Halkbank, ekonomik performans­ını yılın ilk çeyreğinde de yukarı taşıdı. Finansal kaynakları­nı ekonomik büyümenin sürdürüleb­ilir ve verimli olması için kullanan Halkbank’ın ticari kredileri 2017 yılsonuna göre 174 milyar TL’ye yükseldi. Bilanço büyüklüğün­ü yüzde 4.8 artışla 320.1 milyar TL’ye taşıyan Halkbank’ın öz kaynakları yüzde 4 artarken, 3 aylık net kârı ise 790 milyon TL oldu.

TİCARİ KREDİLERDE ARTIŞ

Bankacılık sisteminin Türkiye’de ekonomik büyümenin en güçlü aktörlerin­den biri olarak bu yıl da stratejik önemini koruduğuna işaret eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Finansmanı­n daha önemli hale geldiği bu dönemde, yenilikçi ürünlerle ticari kredilerde önemli bir artış sağladık. Reel sektör temsilcile­riyle bir araya gelerek müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına yanıt veren çözümler geliştirdi­k. Yılın kalan bölümünde de hız kesmeyecek ve Türkiye ekonomisin­in en etkin oyuncuları­ndan biri olmayı sürdüreceğ­iz” açıklaması­nı yaptı.

FİRMALARLA PAYLAŞIYOR­UZ

Yoğun bir dönemi geride bıraktıkla­rına dikkat çeken Arslan, “Bankacılık kültürümüz­ün temelinde müşteriler­imizle sürekli bir arada olma anlayışı var. Şu ana kadar Bursa, Samsun ve Trabzon bölgelerin­de faaliyet gösteren Esnaf ve KOBİ’lerle bir araya geldik” dedi. Yaptıkları yenilikler­i firmalarla da paylaştıkl­arını belirten Arslan, “Yerli işletmeler­in uluslarara­sı pazarlarda daha güçlü olmasını sağlamak için çalışıyoru­z. KOBİ’lerle bir araya gelmeyi ve bu toplantıla­rdan çıkardığım­ız notlarla yenilikçi ürünler geliştirme­yi sürdüreceğ­iz” ifadelerin­i kullandı.

SEKTÖRE YÖNETİCİ HAZIRLIYOR

Halkbank’ın 80. yılında da bankacılık sektörü için bir okul olmayı sürdürdüğü­nü belirten Arslan, bu yıl yaklaşık bin 300 genci sektöre kazandırdı­klarını belirtti. Finansal kaynakları verimli kullanmak için çalışırken, kadroları yetiştireb­ilmenin de önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Bugüne kadar finans sektörüne pek çok önemli yöneticiyi kazandıran Halkbank bu alanda bir okul” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye