Sabah

Affeder misiniz?

-

Yine bir seçim öncesi ve yine siyasileri­mizin gündemi af. CHP’nin Adayı Muharrem İNCE, sanki Demirtaş Kürt diye cezaevinde­ymiş gibi “Demirtaş, KüRT

DIYE ‘BıRAK ONA NE OLURSA

OLSUN’ mu diyeceğiz. Böyle bir şey olmaz” diyor.

Oysa 53 KIşININ hayatını kaybettiği 6-7 EKIM olaylarınd­a Demirtaş’ın sorumluluğ­una dair en sert eleştirile­ri yapan da yine kendisiydi. Haklısınız, o zaman aday değildi.

Temel KARAMOLLAO­ğLU da üZERINE ATıLı SUçLARDAN PIşMAN OLDUğUNA DAIR TEK BIR IMADA BILE bulunmayan Demirtaş’la ilgili olarak İnce ile aynı görüşte. O da “dışarı çıksın” diyor.

Meral Akşener’in af gündeminde ise FETÖ TUTUKLULAR­ı, KOMPLOCU POLIS şEFLERI vs. var. Tabii o bu kişilere “MAğDUR” diyor.

Cumartesi günü DEVLET BAHçELI de Demirtaş’a af talepleri üzerine karşı cepheden atağa geçti.

MHP lideri birtakım ORGANIZE SUç öRGüTü LIDERLERIN­IN isimlerini anarak, “BU KARDEşLERI­MIZI TAş DUVARLARıN ARDıNDA çüRüMEYE terk etmek ne kadar adil ve adaletlidi­r” dedi.

Bahçeli, söz konusu kişilerden “üLKü VE üLKE SEVDALıSı” olarak bahsediyor. Ancak

hepimiz biliyoruz ki, onlar da af istenen diğerleri gibi, fikirlerin­den ya da bu hislerinde­n dolayı değil, suça konu olan eylemlerin­den ötürü yargılanıy­orlar. Kaldı ki hukuk kişiler üzerinden işletileme­z.

Ve devletin, mağdur vatandaş adına af yetkisini ikide bir kullanması TOPLUMDA ADALET DUYGUSUNU ZEDELER.

Bu durumda da vatandaş hak arayışında DEVLETI ARADAN çıKARTMAK gibi istenmeyen yöntemlere yönelir.

Son tahlilde bu işten ZARARLı çıKANıN DEVLET OLACAğıNı,

çünkü bozulanın kamu otoritesi olduğunu sanırım söylememiz­e gerek yok.

Eğer siyasileri­miz adaletin göstergesi olan “kamuoyu vicdanının tatminini” gerçekten önemsiyorl­arsa kendilerin­e bir öneri... Buyursunla­r, hukuk sistemimiz­deki “ıSLAH” YöNTEMLERI­NIN Avrupa ve ABD’deki gibi çEşITLENDI­RILMESI üzerine yoğunlaşsı­nlar.

Zira tıpkı af gibi, tek ve yegâne ıslah yönteminin hapis cezası olarak görülmesi de BIR öNCEKI çAğA AIT BIR HUKUK ANLAYışıNı­N üRüNü.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye