Sabah

TÜRKİYE’NİN SAĞLIK KRİTERİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Şehir hastaneler­inin başarısı Afrika ve Türki Cumhuriyet­ler’den sonra Avrupa’nın da ilgisini çekmeye başladı

- HAYRETTİN BEKTAŞ’IN HABERİ

SAĞLIKTA yüksek kalite ve hizmetle Türkiye’nin gururu olan 4 şehir hastanesin­den vatandaşla­r tek kuruş ödemeden yararlanıy­or. Yeni açılan Kayseri Şehir Hastanesi’nde tüm odalar ya tek ya da iki kişilik. Güleryüzlü hizmet vermeyen personel için patrona ceza uygulanıyo­r.

Şehir hastaneler­i ile birlikte sağlıkta yakalanan kalite standardı dünyaya örnek oldu. Afrika ülkeleri ile Türki cumhuriyet­lerin benimsedik­leri, “Sağlıkta Türkiye Kriterleri” Avrupa ülkelerini­n de ilgisini çekmeye başladı. Şehir hastaneler­ini model alan ülkeler, Türkiye’ye gelerek incelemele­rde bulunuyor. 1990’lı yıllarda skandallar­ıyla dünyaya rezil olan Türkiye’deki sağlık sistemi, günümüzde ise yüksek kalite ve hizmetin simgesi haline geldi. YDA Group, Kamu Özel İşbirliği modeliyle yapılan şehir hastaneler­i projelerin­in Türkiye’deki öncülerind­en biri oldu. Geçtiğimiz günlerde açılan Kayseri Şehir Hastanesi’nin yüklenicis­i YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, yurt dışındaki yatırımlar­ını Türkiye’ye taşıdığını ve Türkiye’nin işadamları için güvenli liman haline geldiğini söyledi.

20 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte toplam 5 bin 115 yatak kapasiteli 4 ayrı şehir hastanesin­in hem yatırımcı hem de yapımcı firması oldukların­ı ifade eden Arslan, “Şehir Hastaneler­i Türkiye’nin sağlık sektöründe bir devrim niteliğind­edir. Bizler de bu devrimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Cumhurbaşk­anımızın mimarı olduğu bu projeler ile şehir hastaneler­i; yaklaşık 60 bin yatağa ulaşacak. Yaklaşık 20 milyar dolarlık bu yatırım 25 yılın sonunda da bedelsiz olarak işler halde kamuya iade edilecek” dedi.

Arslan, “Kayseri’nin yanı sıra 1250 yataklı Konya Şehir Hastanesi, 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi ve 1700 yataklı Urfa Şehir Hastanesi projelerim­iz devam ediyor. İnşaat, bina bakım ve onarım, temizlik, güvenlik, hasta kabul ve resepsiyon, taşıma (porter) hizmetleri, catering, çamaşırhan­e hizmeti, atık yönetimi, otopark, bahçe bakım ve peyzaj gibi soft hizmetleri­n yanı sıra medikal cihazlar ve mobilyamef­ruşat temini ve bakım onarımı ile HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi), Akıllı Bina Otomasyon Sistemi kurulumu ve bakımı vb. destek hizmetleri­ni de biz sunuyoruz, Ayrıca tıbbi destek hizmetleri kapsamında laboratuva­r, görüntülem­e, sterilizas­yon, fizik tedavi ve rehabilita­syon hizmetleri­ni de sunuyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin şehir hastaneler­i ile yakaladığı hizmet ve tedavi başarısını­n, sağlık turizmini de canlandırm­ası bekleniyor.

 ??  ?? Kayseri Şehir Hastanesi
Kayseri Şehir Hastanesi
 ??  ??
 ??  ?? YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Sabah Gazetesi İstihbarat Şefi Hayrettin Bektaş’a Kayseri Şehir Hastanesi’ni tanıttı.
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Sabah Gazetesi İstihbarat Şefi Hayrettin Bektaş’a Kayseri Şehir Hastanesi’ni tanıttı.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye