Sabah

109 haine ağır MÜEBBET TALEBİ

İBB, Emniyet ve Kartal Köprüsü’ndeki ihanet girişimine dair üç ayrı davada sona gelindi. Savcı, 109 sanığın tümü hakkında ağır müebbet hapis talep etti

- Kartal Köprüsü’ndeki olaylar: Fatih ULAŞ - Osman ASİLTÜRK

15 TEMMUZ’DA İBB ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü işgal girişimi ile Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylar ve Kartal Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin savcı mütalaalar­ı açıklandı. Üç ayrı davada toplam 109 şüpheli hakkında ‘anayasayı ihlal’ suçundan müebbet hapis cezası istendi.

15’ER YIL AĞIR MÜEBBET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyl­e ilgili 52 sanığın yargılandı­ğı davaya da dün devam edildi.

Duruşmada tutuklu yargılanan 52 sanığa ayrıca “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Mütalaada, 50 asker hakkında 14 şehit için de ayrı ayrı ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezaları talep edildi. Savcı, darbeci askerler için toplam 15’er kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istemiş oldu. 182 gaziyi öldürmeye teşebbüs suçundan da ayrıca sanıklara yüzlerce yıl hapis cezası verilmesi öngörüldü.

KARAR 25 MAYIS’TA

25 Mayıs’a kadar yapılacak duruşmalar­ın ardından mahkeme heyeti, hükmünü açıklayaca­k. ■

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında­ki binada yer alan salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, esas hakkındaki mütalaasın­ı açıklayan cumhuriyet savcısı, 36 sanığın “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapisle cezalandır­ılmasını istedi. Savcı ayrıca, 10 sanığın “silahlı terör örgütüne üye olma”, 26 sanığın ise “örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” suçundan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar ayrı ayrı cezalandır­ılmasını talep etti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye