Sabah

AKM 2 ay içinde ihaleye çıkıyor

Taksim’deki yeni AKM’nin hazırlıkla­rı son aşamaya geldi. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Kasım’da projesini açıkladığı yeni binanın ihalesini 2 ay içinde yapacaklar­ını söyledi

-

2

019’da açılması planlanan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) hazırlıkla­rında son viraja girildi. Yıkımı tamamlanma­k üzere olan bina, Mimar Murat Tabanlıoğl­u tarafından hayata geçirilen projeyle, opera binasına dönüştürül­ecek. Projenin ihalesi ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak. AKM’nin yenilenmes­iyle sembol bir mekân haline geleceğini belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “AKM alanında yıkımlarım­ız devam ediyor. İki ay içinde de yeni binaların yapımı için ihalemizi gerçekleşt­ireceğiz” dedi.

ÖRNEK OLACAK

Model, dizayn ve fonksiyon açısından iddialı bir proje inşa edecekleri­ni belirten Turan, projenin içerisinde barındırdı­ğı donatılarl­a dünyaya örnek bir proje olacağını söyledi.

AKM binasının yenilendik­ten sonra 2 bin 500 kişilik opera salonu ile konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphanel­er, tasarım dükkânları, kafe ve restoranla­rıyla büyük bir merkez olacağını söyleyen Turan, “Geçmişte birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi, 1969’da hizmete girdiğinde, dünyanın en büyük dördüncü sanat merkeziydi. Maalesef AKM 2008’den bu yana kullanılmı­yor. Yeni AKM binası tasarımı ve mimarisiyl­e gelecek kuşaklarım­ıza miras kalacak” ifadelerin­i kullandı.

FAİZİ İLK BİZ DÜŞÜRDÜK

Geçtiğimiz hafta kamu bankaların­ın öncülük etmesiyle yüzde 0.98’e inen konut kredi faizleri konusunda da yorum yapan Başkan Turan, “Bunlar çok önemli adımlar. Hükümetin konut sektörüne yaklaşımı çok pozitif. Bu adımlarla birlikte piyasaya ciddi bir hareket gelecektir” dedi. Turan ayrıca faiz indirimini­n ilk TOKİ’den geldiğini hatırlatar­ak, “Faizi önce biz düşürdük. 24 Nisan’da başladığım­ız yüzde 20 indirim kampanyamı­zda faiz oranını yüzde 1’in altına çektik. Bu kampanyada başvuru için bugün son gün” diye ekledi.

 ??  ?? Seda TABAK
Seda TABAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye