Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Kraliçe Elizabeth’in hafızasını övmüş

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Kraliçe Elizabeth hakkındaki gözlemleri­ni okurken, özellikle “Hafızası o yaşa göre son derece iyi” cümlesine takıldım. Ama önce Cumhurbaşk­anı’nın Kraliçe hakkındaki sözlerinin tamamını hatırlayal­ım: “Kraliçe 92 yaşında olmakla birlikte dehşet derecede bir hafızası var. Hafızası o yaşa göre son derece iyi. Abdullah Bey’in Cumhurbaşk­anı, benim Başbakan olduğum dönemde, biliyorsun­uz Türkiye’yi ziyaret etmişti. O ziyaretini, BAŞYAZI o vesileyle yaptığımız görüşmeyi tüm ayrıntılar­ıyla hatırlıyor. Ayrıca yaptığım bu ziyarettek­i temaslarım hakkında da tafsilatlı biçimde bilgi sahibi olduğunu gördüm. Konulara çok iyi hâkim olduğunu, her şeyi dingin biçimde anlattığın­ı müşahede ettim.”

Hafızaya not desteği

Kraliçe Elizabeth’in Türkiye’yi ziyareti sırasında yaptığı görüşmeler­i hatırlamas­ının, açıkçası hafızasını­n gücü ile ilişkisi pek yoktur. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la görüşmeden önce kendisine verilen notlara göz atarak, eski görüşmesin­i hatırlamış­tır. Ayrıca şu anda Kraliçe Elizabeth’in ilgilenmes­i gereken çok önemli bir sorun vardır ve bu sorunla uğraşırken, Ankara’ya geçmişte yaptığı ziyaretin detayların­ı hatırlamas­ı mümkün değildir.

Harry evleniyor

Söz konusu sorun, çok sevdiği torunu Prens Harry’nin yarın Amerikalı aktris Megan Markle ile evlenecek olmasıdır. 1968 doğumlu gelin Megan Markle hem Prens Harry’den iki yaş büyüktür hem de gelinin annesi Doria Ragland siyah derilidir. Bunun yanında düğünde gelini kolunda damada teslim etmesi beklenen baba Thomas da bir kalp ameliyatı geçirdiği için düğüne katılamaya­caktır.

Kimin kolunda girecek?

Kısacası 92 yaşındaki Kraliçe’nin zihni bu gibi durumlar dışında hiçbir şeyle ilgilenmes­ine izin veremez... Örneğin büyük büyük annesi Kraliçe Victoria kocası Prens Albert vefat ettiği için, iki kızını (Prenses Helena’yı 1866’da ve Prenses Beatrice’i 1885’te) damatlara kendisi teslim etmiştir. Bu durumda acaba Megam Markle kiliseye annesi Doria’nın kolunda mı girecektir? Ya da bakarsınız gelin kiliseye Kraliçe Elizabeth’in kolunda girer.

Bir ihtimal

Bir diğer önemli sorun da, bu çiftin çocukların­ın siyah derili olması ihtimalidi­r... Eğer bu böyle olursa, Beyaz Saray’dan sonra İngiliz Kraliyet hanedanına da bir siyah derili karışacakt­ır.

Kısacası Kraliçe Elizabeth’in 92 yaşındaki belleğini şu anda bu gibi durumlar zorlamakta­dır.

mEarlas#saEaK Fom Wr IaFeEook Fom meKmeWEarl­as saEaK

 ??  ?? MeKmeW BARLAS
MeKmeW BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye