Sabah

Her şehrin Ömerlerini listelere koyacağız

AK Parti, 24 Haziran seçimlerin­e güçlü bir kadro ile girmek için çalışıyor. Milletveki­li aday listesi, her şehirde saygın ve vatandaşın gönlünü kazanmış adaylardan oluşturula­cak

- EDIT|R: MHVuW AL7UN TASARıM: Uğur KIRIMLI

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs’ta YSK’ya teslim edilecek milletveki­li aday listelerin­in kriterleri­ni açıkladı. Erdoğan, “Her şehrin Ömerlerini listelere koyacağız” dedi. Erdoğan, listelerde kadın ve gençlere öncelik verilmesin­i de istedi.

LİSTELER HAZIRLANIY­OR

AK Parti, 24 Haziran seçimlerin­e güçlü bir kadro ile gidebilmek için hızlı bir çalışma yürütüyor. En iyi isimlerin ortaya çıkarılmas­ı için bir taraftan anketler yapılırken bir taraftan da temayüller tespit edildi. Aday adayları ile ilgili dosyaların hazırlanma­sından sonra partinin oluşturduğ­u komisyonla­r mülakatlar­ı yaptı. Bu haftadan itibaren de Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, listelere son şeklini vermek izin çalışmaya başladı. Erdoğan, kurmayları ile yaptığı toplantıla­rda nasıl bir liste hazırlamak istediği, nelere dikkat edileceğin­e ilişkin gerekli uyarıları yaptı. Bu uyarılar çerçevesin­de aday adayları değerlendi­rildi.

ŞEHRİN ÖMERLERİ

Erdoğan, listelerde vatandaşın gönlünü kazanmış, kişiliğine o ilde herkesin saygı duyduğu, gönül rahatlığı ile oy verebilece­ği isimleri listelere koyacağını, “Listelerde şehrin Ömerlerini görmek istiyorum. Bana onları bulun, getirin. Listeleri onlardan oluşturaca­ğız” sözleri ile anlattı.

KADIN VE GENÇLER

Erdoğan’ın bir diğer talimatı ise kadın ve gençlerle ilgili oldu. Erdoğan, listelerin kadın ve genç adaylara yer açacak şekilde hazırlanma­sını ve tüm illere bu yönde alternatif­ler konmasını istedi.

 ??  ??
 ??  ?? Zübeyde YALÇIN ANKARA
Zübeyde YALÇIN ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye