Sabah

23 İLDE 70 KRİPTO ASKERE OPERASYON

- TURAN/SABAH Halit Ersan ATAR/ANKARA

FETÖ itirafçısı “Burak” kod adlı pilotun ifadeleri sonucu deşifre olan 3 bin kripto örgüt üyesiyle ilgili operasyonl­ar sürüyor. Konya KOM Şube Müdürlüğü’nce başlatılan soruşturma kapsamında 43’ü muvazzaf 70 subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. 23 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon listesinde, Genelkurma­y ve kuvvet komutanlık­larında görev yapan subaylar da var. İtirafçı pilot ‘Burak’ın ifadeleri sonrası gözaltına alınan şüpheliler­den bazıları da itirafçı oluncu kripto FETÖ’cü ağı çorap söküğü gibi çözülmeye başlaı. Aralarında Genelkurma­y Başkanlığı, Jandarma Genel

Ben Kova burcunda olduğum için bu haberleri gülümseyer­ek okudum. Ama mesela Balık burcundan olsaydım, açıkçası kendimden ürkerdim. Çünkü en garip ve korkutucu cinsten seri katiller bu gruptan çıkıyormuş... En tehlikeli burç olan Yay insanları mafya babalığı, uyuşturucu baronluğu, hatta devlet başkanlığı gibi akıl almaz konumlar elde edebiliyor­larmış... Mutlaka adlarını duyduğunuz suçluların çoğu Yay burcuymuş. (Pablo Escobar, Ted Budy, Lucky Luciano, Charles Manson ve hatta Stalin) Bu arada Akrep ve Yengeç burçlarını­n insanları da tehlikeliy­mişler.

Evet... Çevrenizde­ki insanların burçlarını bilmenizde galiba yarar vardır. Komutanlığ­ı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri­nde görev yapanların da bulunduğu şüpheliler­i yakalamak için 23 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonl­arda 3’ü binbaşı, biri yüzbaşı, 21 üsteğmenin de bulunduğu 51’i subay olan şüpheliler­den 37’si, FETÖ/PDY Terör örgütüne üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, Terör örgütü adına hizmet yüklenmek ve FETÖ kapsamında kadrolaşma­k suçlarında­n gözaltına alındı. Şüpheliler­in, mahrem abilerinin talimatlar­ı doğrultusu­nda hareket ettiği ve örgüte düzenli olarak her ay maaşlarınd­an himmet verdiği belirtildi.

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah FETÖ’NÜN darbe girişimi sırasında, Genelkurma­y ve MİT’in de olduğu kritik kamu kurumların­ı vuran helikopter pilotların­ın da aralarında bulunduğu 151 sanıklı Kara Havacılık Komutanlığ­ı davasında savcı, esasa ilişkin mütalaasın­ı açıkladı. Savcı, 86 sanık için birer kez, 36 sanık için de 6 ila 29’ar kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra “kasten adam öldürmeye teşebbüs” ve “kişiyi hürriyetin­den alıkoyma” suçlarında­n ise 5 bin 736’şar yıl hapisle cezalandır­ılmalarını istedi. 21 sanık için beraat 6 sanık için 15 yıla kadar hapis isteyen savcı firari 2 sanığın da dosyaların­ın ayrılmasın­ı talep etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye