Sabah

En sevdiğimiz SOFRALARIN­DA AĞIRLAYAN SARGINAİLE­Sİ: yönü dik duruşu

Cumhurbaşk­anı Erdoğan Sargın ailesinin iftar sofrasına misafir oldu, namazı beraber kılıp müezzinlik yaptı. Kadriye Sargın (86), “İlk defa bu kadar dik duran bir dünya liderimiz oldu. Ben bu oğlumu pek bir seviyorum” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam sürpriz bir şekilde iftar ziyareti yaptığı ailelere SABAH konuk oldu. Horasan Erenlerini­n torunların­dan olan ve yaklaşık 250 yıllık tarihi bir evde yaşayan 90 yaşındaki Hüseyin Cahit Sargın ve 86 yaşındaki Kadriye Sargın’ın çiftinin evinde eşi Emine Erdoğan ile iftarını açan Cumhurbaşk­anı Erdoğan iftardan sonra akşam namazında da müezzinlik yaptı.

OĞLUMU PEK SEVİYORUM

Kadriye Sargın ise Cumhurbaşk­anına olan sevgisini dile getirerek “Bize gelmesini isterdim hep, görünce çok mutlu oldum. Çok güzel bir sürpriz oldu. Bu yaşıma geldim, böyle güzel başkan görmedim. Çıktı geldi. Yer soframıza ortak oldu. Sonra ısrar etti, Külliye’ye gelin diye. Hanımı da gelmişti. Emine Hanım da ‘Sizi orada gezdireceğ­im’ sözü verdi. ‘Her tarafa gidiyorsun, görüyorum’ dedim Emine kızıma, ‘Yorulmuyor musun?’ diye sordum. Cumhur-başkanımız Menderes’ten sonra dünya lideri. İlk defa bu kadar dik duran bir dünya liderimiz oldu. En sevdiğim yönü dik duruşu, gerisi hikâye. Ben bu oğlumu pek bir seviyorum. Bizi Külliye’ye de davet etti” şeklinde konuştu.

Hüseyin Cahit Sargın da “Karşımda görünce çok heyecanlan­dım, çok sevindim. Geldi aşımıza ortak oldu. Arkasından yemek duasını da yaptı.

Oyumu 24 Haziran’da soframa kim konuk olduysa ona vereceğim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yağ kuyrukları­nı tüp kuyrukları­nı hatırlarız biz. Bugün bu köprüler, yollar, hastaneler, üniversite­ler, yollar... Bugün Amerikan liderlerin­in karşısında el pençe divan duran lider değil, İslam ülkelerini bir yana bırak, dünya lideri olabilecek bir lider. Böyle bir lider çıkmamıştı­r. Hiçbir lider de gelip de Bağlum’un bir köyünde bizimle yer sofrasına oturmaz.”

 ??  ?? Yerde oturan Rıfat Sargın, Hüseyin Cahit Sargın, Kadriye Sargın, Fehmi Sargın, torunların­ın eşi Dilek ve oğlu Ertuğrul, bir diğer torununun kızı Eda Nur (soldan sağa).
Yerde oturan Rıfat Sargın, Hüseyin Cahit Sargın, Kadriye Sargın, Fehmi Sargın, torunların­ın eşi Dilek ve oğlu Ertuğrul, bir diğer torununun kızı Eda Nur (soldan sağa).
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye