Sabah

Erdoğan mitinglere Erzurum’dan başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: Ana konseptimi­z “Vakit Türkiye vakti.” Eğitimden sağlığa, ulaşımdan dış politikaya her alanda güçlü bir seçim beyannames­i hazırladık

- Eda IŞIK Ahmet TOPAL

AK Parti’de aday tanıtım ve seçim beyannames­i tanıtım toplantısı bugün saat 14.00’de gerçekleşt­irilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, toplantıya ilişkin dün tanıtım yapılacak Ankara Spor Salonu’nda salonda açıklama yaptı. ünal şunları söyledi:

■ (MHP ile ortak miting yapılacak mı?) Cumhur İttifakı olarak birlikte yürüteceği­miz bazı seçim faaliyetle­ri, kampanyala­r olacak ama bu görüşmeler­i yarından (bugün) sonra oturup iki siyasi partinin oluşturduğ­u Milli Mutabakat Komisyonu üzerinden ve bu komisyonun karşılıklı müzakerele­ri ile sürdüreceğ­iz. İstanbul mitingimiz­i veya başka bir mitingimiz­i ittifak olarak planlamayı düşünüyoru­z.

■ Bu seçimin en büyük vaadi yeni yönetim modeli. Daha esnek, daha hızlı, keskin kuvvetler ayrılığına dayalı, güçlü Meclis, güçlü hükümet esasına dayalı, yargının tarafsız ve bağımsızlı­ğının daha da pekiştiril­diği bir Türkiye’ye 25 Haziran’da uyanacağız. Yeni modelin hangi değişiklik­leri getirdiğin­i beyannamem­izde anlattık.

Dijital bir dönüşüm çağına girildi. AK Parti bu yeni toplum biçimine, yeni sanayi biçimine dönük bir seçim beyannames­i hazırladı. Bütün bu önümüzdeki 10 yılda dünyanın beklediği bütün bu belirsizli­ğe net öngörüler, projeler ve önlemler getirdi AK Parti.

VAKİT TÜRKİYE VAKTİ

■ 16 yıldan beri AK Parti çok şey yaptı. Şimdi, yeni bir başlangıçl­a “Yine yaparsa AK Parti yapar” diyerek yolumuza devam edeceğiz. Ana konseptimi­zi e “Vakit Türkiye vakti” olarak belirledik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan dış politikaya her alanda çok güçlü bir seçim beyannames­i göreceğiz. Beyannamem­izde 146 büyük proje sunacağız. Devam eden projeler, planlanan projeler şeklinde onları tasnif ettik. 3 ayrı kategoride seçim müziklerim­izi hazırladık. Cumhurbaşk­anı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği çerçevesin­de hazırlanan müziklerim­iz var. Türkiye’nin birliği, beraberliğ­i ve tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet mottosu altında oluşturula­n birlik, beraberlik vurgusuna dönük müziklerim­iz var ve bir de AK Parti’ye dönük. Eski dönemlerde­ki gibi Arapça ve Kürtçe ezgiler de olacak. A1.ARA

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan ilk mitingini de 26 Mayıs cumartesi günü milli mücadeleni­n sembol şehirlerin­den Erzurum’da gerçekleşt­irecek. Mitinglere 27 Mayıs Pazar günü Aydın ve Balıkesir’de devam etmeyi planlayan Erdoğan, öncelik büyükşehir­ler olmak üzerer toplam 30 ilde vatandaşla­rla bir araya gelecek. İstanbul mitingi ise en sona bırakılaca­k. Başbakan Yıldırım’ın ilk durağı ise 1’inci bölge 1’inci sıradan aday olduğu İzmir olacak. Yıldırım yarın akşam İzmir’de milletveki­li adaylarını­n tanıtımını yapacak. Ardından STK’larla iftara katılacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın ilk üç mitingi birlikte yapabilece­kleri de öğrenildi.

A1.ARA

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti.
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye