Sabah

CHP’nin çöp dağları

Turizm cenneti Bodrum çöpe mahkûm. Sinop’un CHP’li belediyesi çöpleri Karadeniz’e dökerken, 10 yıldır atık tesisi projesini bitiremeye­n İzmir Büyükşehir Belediyesi de kenti kirletmeye devam ediyor

-

TÜRKİYE’NİN, dünyada en çok tanınan ve birçok ünlü ismin de uğrak yeri olan turizmdeki gözbebeği Bodrum’da tam bir çöp dramı yaşanıyor. Torba Mahallesin­de 30 yıldır vahşice depolanan 2.5 milyon metreküp çöplük, özellikle yaz aylarında çıkan yangınlar ve rüzgarın etkisiyle Bodrumlula­rın kabusu oluyor. Mustafa Demiröz Kent Konseyi ve Denizciler Derneği Başkanı: Vahşi depolamanı­n devam etmesi hoş değil. Üstelik şimdi birde yanıyor. Bu herkesin ayıbı ve sorun bir evvel çözülmeli.

44 yıldır Bodrum’da yaşayan Hollandalı Lon Briet: Sen marka şehir olmak istiyorsan, böyle bir çöplükle olamazsın. Kaliteli bir yaşam için, kaliteyi yükseltmem­iz gerekiyor.

ÇÖPLER KARADENİZ’E

CHP’li Sinop Belediyesi Karadeniz’in turizm incisi şehri adeta çöplüğe çevirdi. Çöpler, komyonlarl­a taşınan toprakla kapatılıyo­r. Bakanlıkta­n ceza yiyen belediye hakkında bakanlık tarafından da savcılığa suç duyurusund­a bulundu.

ÇÖP İSTEMİYORU­Z

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 yılı aşkın süredir, katı atık bertaraf tesisi kurma çalışmalar­ını bir türlü bitiremedi.

26 yıllık Harmandalı Çöplüğü kentin göbeğinde patlamaya hazır bir bomba gibi...

Çevre vahşetinde­n İzmir’in güneyinde, en uç noktada yer alan Kiraz da nasibini aldı. 2016’da Ödemiş ve Beydağ’ın çöplerini 1 yıl süreyle Kiraz’a dökme kararı alan belediye, meclisten geçirdiği yeni bir kararla 14 ay daha Kiraz’ı çöpe mahkûm etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye