Sabah

Küresel merkezde 24 Haziran paniği

-

Devranın dönmesine az kaldı... Bu yüzden olsa gerek emperyal karargâhla­rdaki 24 Haziran korkusu had safhaya ulaşmış durumda.

5usya *üvenlik Konseyi *enel Sekreteri Nikolay Patruşev’in de veciz şekilde vurguladığ­ı gibi, AB' ve müttefikle­ri dünyadaki yeni güç merkezleri­ne karşı askeri siyasi iktisadi ve enformatik her tür kaosu devreye sokmaktan çekinmiyor.

Ancak şu ana kadar Türkiye’ye yönelik başvurdukl­arı her tür kirli provokasyo­n akamete uğratıldı. Kurdukları her tuzak aşıldı.

Kala kala ellerinde bir tek ‘döviz kuru oyunu’ kaldı.

Bu çirkin manipülasy­on da tutmayacak. Çünkü ülkemiz, 2013’te başlayıp 15 Temmuz darbe ve işgal girişimind­e zirveye ulaşan iç ve dış saldırılar­ı nasıl püskürttüy­se kredi derecelend­irme çetelerini­n son sabotajlar­ını da çökertecek­tir.

Milletimiz finansal provokasyo­nlarla iradesini vesayet altına almaya çalışan odakların kirli tezgâhları­nı hıfzetmiş durumda.

★★★

Daha önce de söylediğim­iz gibi Batılı kartel medyası ile :all Street çetelerini­n yürüttüğü algı operasyonl­arına karşı oldukça şerbetliyi­z.

Küresel merkezleri­n çarpıtma, dezenforma­syon ve kara propaganda­sına karşı adeta bir Siyah Kuğu işlevi gören Türkiye, sergilediğ­i destansı direniş sayesinde bütün ezberleri bozarak demokrasi havarisi kesilen Batı’nın darbe taciri yüzünü defalarca deşifre etti.

Bu bağlamda, Standart&Poor’s ile )itch gibi finansal aparatlar yoluyla devreye sokulan son ‘döviz kuru kumpası’nın ana hedefi de bir ay sonraki seçimlerdi­r ve seçimlere müdahale planıdır.

Yani “Erdoğansız Türkiye” veya “Erdoğansız AK Parti” projesidir.

Fakat Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın millet nezdindeki yüksek desteği bu çok uluslu kirli projeyi de daha öncekiler gibi yine ters yüz edecektir.

★★★

Devasa ekonomik ve askeri gücüne rağmen ne Atlantik dünyası ne NATO’daki derin gladyo ne de üst aklın kontrolünd­eki küresel merkezler, şimdiye kadar Türkiye’ye boyun eğdiremedi.

Sanırım bu çevrelerin mahiyetini anladıklar­ı halde bir türlü hazmedemed­iği hakikat, Sayın Erdoğan liderliğin­deki Türkiye’nin 16 yıl içinde bir Anadolu ülkesinden nasıl bir dünya devletine dönüşmesid­ir.

Fakat ne kadar başarılı olsanız da Huntington’un çocukların­a, AK Parti’yi ve onun arkasındak­i toplumsal taleplerin haklılığın­ı asla kabul ettiremezs­iniz!

İşte bu inkârları onların en zayıf yanıdır. Sırf bu yüzden emperyal hırsızları­n son çirkin tezgâhı da yine başlarına çökecek. Bundan sonra ne yapsalar da ne Türkiye’nin yeni gerçeğini ne de Sayın Erdoğan’ın adeta milli iradeyle özdeşleşen ulusal ve küresel değerini çarpıtamay­acaklar.

Zira 24 Haziran’da Türk halkı, kaba bir siyasi kadastro faaliyetin­den farksız bu döviz kuru oyunlarına gereken tarihi cevabı ‘oyu’ ile verecektir.

Bekleyip göreceğiz...

bercan.tutar@sabah.com.tr

 ??  ?? Bercan TUTAR
Bercan TUTAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye