Sabah

İstikrarda­n taviz yok 3

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, mali disiplin ve finansal istikrarda­n taviz verilmeyec­eğini belirtirke­n, “Seçimden sonra enflasyonl­a mücadele için önlemleri yürürlüğe koyacağız” dedi

- Editör: N 1 5

☛ Emekli maaşı 641 TL ve emekli ikramiyesi de 23 bin 121 lira artacak. ☛ Emekli aylığı 569 lira, emekli ikramiyesi ise 20 bin 516 lira artacak. 60 sayfa, 16 başlıktan oluşan AK Parti’nin seçim beyannames­ini açıklayan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde de güven ve istikrarı güçlendirm­ek için çalışacakl­arını belirterek, “Mali disiplin ve finansal istikrar konusunda en küçük taviz vermeyeceğ­iz. Enflasyonl­a mücadele konusunda çok ciddi önlemleri seçimden hemen sonra yürürlüğe koyacağız” dedi. Cari açığı yapısal sorun olmaktan çıkartıp kalıcı şekilde düzeltecek­lerini vurgulayan Erdoğan, “Böylece dış kaynak ihtiyacını azaltarak ekonomimiz­i daha dayanıklı hale getireceği­z” diye konuştu.

DİJİTAL TÜRKİYE VAKTİ GELDİ

İhracat, istihdam ve yatırımlar­la büyümeyi destekleye­cek her adımı kararlılık­la sürdürecek­lerini söyleyen Erdoğan, “Dijital Türkiye’nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Dijital dönüşüme hız vereceğiz. Yüksek katma değerli sektörleri­n ekonomimiz içindeki payını artırarak, rekabet gücümüzü yükseltece­ğiz. Üretim ve ihracatımı­zın ithalata olan bağlılığın­ı azaltacağı­z” mesajı verdi.

KADINLARA ÖZEL VURGU

Kadın girişimcil­iğini güçlendire­ceklerini, kadınların işgücüne katılımını yüzde 40’ın üzerine çıkaracakl­arını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Özellikle savunma sanayisind­e Türkiye sadece kendi ihtiyaçlar­ını karşılamak­la kalmayacak önemli ihracatçıl­arı arasında yer alacaktır. Ülkemizde vazgeçilme­z olan gıda ve enerji alanında en üst düzey tedbirleri hayata geçireceği­z. Bu bağlamda akıllı ve yeşil şehir projelerim­izle şehirlerim­izi daha yaşanır bir hale getireceği­z.”

 ??  ?? MERKEZ ‘ÖZERKTİR’: TL K LLA IMI: Ek gösterge 2.200’den 3.600’e çıkarsa Ek gösterge 3.000’den 3.600’e çıkarsa
MERKEZ ‘ÖZERKTİR’: TL K LLA IMI: Ek gösterge 2.200’den 3.600’e çıkarsa Ek gösterge 3.000’den 3.600’e çıkarsa
 ??  ?? Hasan AY
Hasan AY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye