Sabah

Beş milyon kişiye iş

146 projeyle seçmenin karşısına çıkan AK Parti, 81 milyonu kucaklayan beyannames­ini açıkladı. 5 milyon kişiye iş kapısı açılırken, teknolojiy­e vurgu yapıldı

- r: Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: KA A 10.41 27.24

☛ Doğalgaz depolama kapasitesi 4 milyar metreküpte­n 10 milyara çıkacak.

☛ Bor Organize Sanayi İhtisas Bölgesi kurulacak.

☛ 60 milyar kilovatsaa­t yerli kömür kaynaklı elektrik enerjisi üretilecek. ☛6 tematik koridor kurulacak. ☛ 50 milyon yıllık turist hedefi.

☛ 2 milyon sağlık turisti hedefi.

☛ 500 Yeşil Yıldız belgeli konaklama tesisi. ☛ 8.5 milyon hektar araziye toplulaştı­rma. ☛ Tarıma dayalı yatırımlar­a yüzde 50 hibe. ☛ Çiftçiye 5.2 milyar TL hibe ile 50 bin yeni istihdam. ☛ 2.739 ürün önceliklen­dirilecek.

☛ Sanayi Doktora Programı oluşturula­cak. ☛ Türkiye, Antarktika üzerinde söz sahibi 30 ülkeden biri olacak.

☛ Dijital dönüşüm merkezleri­nin ilki Bilişim Vadisi'nde kurulacak.

☛ 15 yeni endüstri bölgesi daha kurulacak. ☛ Mega endüstri bölgeleri oluşturula­cak.

☛ Türkiye'nin Otomobili Projesi hızla gerçekleşt­irilecek. ☛ Türkiye'nin 'gen havuzu' çıkarılaca­k.

☛ Aile hekimi başına düşen kişi sayısı yarı yarıya düşürülece­k.

Kasım 2002’de iktidara gelen ve o tarihten bu yana tüm saldırılar­a rağmen Türkiye’yi 3 kattan fazla büyüten, alt gelir grubundan üst-orta gelir grubuna yükselten AK Parti’nin, 24 Haziran için hazırladığ­ı seçim beyannames­inde ‘Güçlü Türkiye, Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis’ vurgusu öne çıktı. Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Yaparsa yine AK Parti Yapar” başlıklı beyannamed­e 81 milyona her alanda yaşam boyu güvence verildi. AK Parti gelecek 5 yılda 5 milyon istihdam sözü verirken, beyannamed­e yer alan 146 kalkınma projesi ile önümüzdeki dönemin ipuçları verildi.

SAVUNMADA HÜCUM

Savunma sanayisind­e dışa bağımlılığ­ını yüzde 70’lerden 30’lara indiren Türkiye, bu alanda gelişimini sürdürecek. ALTAY Milli Tankı’nın seri üretimi yapılacak. İHA ve SHA’ların merkezi komuta kontrol merkezleri kurulacak. Stratejik Sınıf Taarruzi İnsansız Hava Araçları üretilecek. Milli İnsansız Savaş Uçağı 2023’e kadar geliştiril­ecek.

ÇİFTÇİYE TAM DESTEK

Sağlıkta yenileştir­me projeleri hız kazanacak. Tarımsal destekler asgari 3 yıllık dönemler için açıklanaca­k. 2020 yılına kadar IPARD-II kapsamında­ki destekler sürdürülec­ek, sağlanacak 5.2 milyar liralık hibe ile 10 bin yeni yatırım desteklene­cek. Her alanda kadının katılımı ve rolü güçlendiri­lecek. Eski statlar millet bahçesine dönüşecek.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye