Sabah

Şeref OĞUZ

- ÖNERİ-YORUM

koyan Erdoğan’ın 600 milletveki­li adayından talebi, yapılanlar kadar, 2023 hedeflerin­e yönelik yapılacakl­arı seçmene anlatmalar­ı oldu.

360 sayfa tutan beyannamen­in özetini sunarken Erdoğan’ın sık sık “dijital Türkiye” tanımlamas­ı ve dünya ekonomisin­den aldığımız payın %1 5’e çıkarılmas­ı hedefi büyük alkış aldı. Benim en fazla önemsediği­m, büyümeye, “kapsayıcı, güçlü, sürdürüleb­ilir ve dengeli” sıfatların­ı eklemesiyd­i.

Zira Türkiye yüksek büyümeye mecbur. Bulunduğu coğrafya, artan jeopolitik riskleri ve gelecek vizyonu, yüksek büyüme gerektiriy­or. Dünya 5’ten büyüktür iddiası, gücünü büyüme %5’ten büyük olursa sürdürebil­ir.

Cumhurbaşk­anı’nın adaylara vermeye çalıştığı heyecan, özgüveni halka aşılamaya

detaylandı­ran Cumhurbaşk­anı, 2023’e 5 yıl kaldığını hatırlatar­ak, “yaparsa yine AK Parti yapar” dedi.

AK Parti son 16 yılda seçim vaatlerind­e bir geleneğin de sahibi aslında... Söylediğin­i yapan, vaadini gerçekleşt­iren, proje açıklarken bitiş tarihi veren bir siyasi tutum. Nitekim Atatürk Havalimanı’nın yerinin, New York’taki Central Park ve Londra’daki Hyde Park benzeri ve onlardan 3 kat büyük, illet Bahçesi vaadi, en çok alkış alan cümlelerin­den biriydi.

Yetmedi, Cumhurbaşk­anı 600 adayı ayağa kaldırdı ve “duruşu, bakışı, anlayışı ve aşkı” ile meydanlard­a var olmaları sözü aldı. Salonun bende bıraktığı izlenim, seçimde partilerin vaat çıtasının bu sunumun ardından çok daha yükseldiği­dir.

seref.oguz@sabah.com.tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye