Sabah

‘Az kod yaz çok iş yap’

-

KURUMLARıN DAHA AZ KODLA DIJITAL DöNüşüM PROJELERIN­DE DAHA HıZLı VE çEVIK DAVRANMASı­Nı SAğLAYAN KUIKA KüRESEL PAZARA ODAKLANAN TEKNOLOJI GIRIşIMI OLARAK KARşıMıZA çıKıYOR

Dijital iş yapma döneminin ruhunu en iyi yansıtan uygulamala­rdan biri olan, şirketlerd­e dijitalleş­mede teknoloji bariyerini düşüren az kodla daha çok iş yapmayı sağlayan yüksek verimli yazılım dönemi başlıyor. Türk girişimler bu konuda başarılı çözümler sunuyor. Üstelik şirketleri­n proje sürelerini kısaltarak dijital dönüşüm projelerin­in hızlanması­na sebep oluyor.

Günümüzde girişimler kadar hızlı ve çevik olmak isteyen kurumların proje sürelerini aylar seviyesind­en haftalar seviyesine düşürmesi şart. Rekabet şartları ve değişen regülasyon­lar şirketleri­n kod yazarak geçirdiği süreyi düşürmesin­in şart olduğunu ortaya koyuyor. Bu yüzden daha az kod yazarak daha çok iş yapmanın yollarını bulmak kurumlar için kaçınılmaz bir sonuç.

TANINMIŞ İSİMLER VAR

Kurumların dijital dönüşüm çalışmalar­ı sırasında daha az kod yazmasını sağlayacak çözümlerin, projelerin hayata geçme süresini öne çekmeyi sağladığın­ı belirten Kuika’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadun Anık, yazılım sektöründe­ki 25 yılı aşan Ar-Ge ve yazılım deneyimi ile, şirkette yazılım teknolojis­i ve ürün geliştirme­nin yanı sıra pazarlama ve satış sorumluluğ­unu yürütüyor.Kariyerine Palo Alto’da bulunan HP Laboratuva­rları’nda araştırma mühendisi olarak başlayan Anık, daha sonra şirketi büyütme hedefiyle beraber çalıştığı yöneticile­r Süreyya Ciliv ve Murat Ihlamur’u girişime kurucu ortak olarak dahil ediyor. Teknoloji ve yazılım sektörleri­nin tecrübeli isimleri de girişime deneyimler­ini ve ilişki ağıyla katkı sağlıyor.

YÜKSEK VERİMLİ ÇÖZÜM

Sadun Anık, Kuika’yı araştırma şirketi Forrester’ın iş yaptıkları yazılım kategorisi­ni düşük sayıda kodla iş yapma platformu (low-code platform) olarak isimlendir­diğini belirtiyor.

Sadun Anık, “Araştırma şirketleri kategorile­ri farklı şekilde sınıflıyor. Kategorile­r, düşük sayıda kod gerektiren çözümlerim­izle yüksek verim sağladığım­ız için iki farklı şekilde tanımlanab­iliyor. Yüksek verim sağlayan uygulama platformu servisi (High productivi­ty applicatio­n platform as a service) kategorisi bizim kurumlara sağladığım­ız faydayı çok iyi tanımlıyor” dedi.

 ??  ?? SADun Anık T     SIRT
SADun Anık T SIRT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye