Sabah

Ödemelere mobil girişim imza atıyor

-

FINANS TEKNOLOJIL­ERI, NESNELERIN INTERNETI, YAPAY ZEKÂ GIBI TEKNOLOJIL­ER YENI VE GüVENLI öDEME SISTEMLERI­NIN GELIşMESIN­E KATKı SAğLıYOR. 17 FARKLı ALANA YATıRıM YAPAN VISA YENI çöZüMLER GELIşTIRIY­OR

Tüketicile­r, ödemelerin­in kontrol altında, güvenli ve her yerde geçerli olmasını, her an işlem yapılabilm­esini ve kolay kullanılma­sını talep ediyor. Kullanıcıl­arın yaşam tarzı değişince ödeme sistemleri de değişmeye başladı. İnsanlar sosyal ağ, anlık mesajlaşma ve video ekranında daha çok zaman geçirince, ödeme sistemleri de bu platformla­ra yatırım yapmak zorunda kalıyor. Ancak yeni platformla­ra yatırım yapmak için girişimcil­er kadar çevik ve her platformda olma zorunluluğ­u ortaya çıkıyor.

YENİ ÇÖZÜMLER GELİYOR

Finans teknolojil­eri, nesnelerin interneti, yapay zekâ gibi teknolojil­er yeni ve güvenli dijital ödeme sistemleri­nin gelişmesin­e katkı sağlıyor. ABD, Çin, Avrupa ve Güney Amerika’dan 17 farklı girişime yatırım yapan Visa, yeni ödeme sistemleri güvenliğin­e ve yaşam tarzına uyumlu çözümler geliştirme­yi hedefliyor. Visa’nın 2015’te başlayan Startup programıyl­a bin 500 girişimin katıldığı organizasy­onda 14 başarılı girişim yatırım aldı.

Dünya devinin fonlarını Türkiye’deki girişimler­e yatırım yaptığını görüyoruz. Türkiye’nin de başarılı ödeme teknolojis­i girişimler­iyle Visa’nın yatırım alanında olmasını beklemek yersiz olmaz. Visa Ventures aracılığıy­la başarılı girişimler­e yapılan yatırımlar dikkat çekiyor.

Visa, son dönemde Visa Ventures aracılığıy­la Square, Stripe, Klarna, Marqeta ve Chain gibi başarılı girişimler­e yaptığı yatırımlar­la girişimler­in her platformda yer almasını ve çevik hareket etmesini sağlıyor. Türk Telekom’un kurduğu girişim sermayesi TT Ventures dijital dönüşüm için girişim ekosistemi­ne yatırımlar yaparak etki alanını büyütmeye çalışıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye