Sabah

BüyümEk IçIn strAtEJIk ortAklık

CEO’LAR JEOPOLITIK DALGALANMA­LARA, DEMOGRAFIK DEğIşIMLER­E VE SIBER SORUNLARA RAğMEN BüYüMENIN DEVAM EDECEğINE INANıYOR

-

CEO Araştırmas­ı, iş liderlerin­in 2018 ajandasına ışık tuttuyor. KPMG’nin aralarında Türkiye’nin de olduğu 51 ülkede bin 300 iş lideriyle yaptığı 2018 CEO Araştırmas­ı, geçen yıl ‘Yık ve büyü’ diyen CEO’ların büyümedeki ısrarını ortaya koyuyor. Araştırmay­a göre, CEO’lar giderek yaygınlaşa­n korumacı ve popülist anlayışı büyümenin bir numaralı tehdidi olarak görüyor. Radikal bir dönüşüme öncülük etmeye hazır CEO oranı yüzde 71 iken, yüzde 59’u iş dünyasının en değerli yetkinliği­ni ‘çeviklik’ olarak tanımlıyor. CEO’ların yüzde 59’u müşteri verilerini korumayı kişisel sorumluluğ­u olarak görürken, yüzde 62’si yapay zekânın, yok ettiğinden daha fazla iş yaratmasın­ı bekliyor.

CEO’ların yüzde 51’ine göre şirketleri­n yönetim kurulları, dijital dönüşümle ilgili yatırımın geri dönüşü konusunda makul olmayan bir beklentiye sahip.

ENGELLER ÇIKACAK

Siber suç: CEO’ların yüzde 49’u siber saldırıya uğramanın kaçınılmaz olduğu görüşünde. Bunun bir ‘olasılık’ değil ‘zamanlama’ problemi olduğunu belirtiyor­lar. Geçen yıl büyümeyi engelleyen riskler sıralaması­nda 5’inci olan siber güvenlik bu yıl 2’nci sırada. Jeopolitik riskler: Hızla değişen jeopolitik ortam yönetim kurulların­ı zorluyor. Küresel ekonomide giderek yayılan ülkesellik, büyümenin bir numaralı tehdidi olarak görülüyor. Nesil değişimi: CEO’ların yüzde 38’i Y kuşağının beklentile­rini karşılamak için şirketleri­ni yeniden konumlandı­rmaları gerektiğin­i düşünüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye