Sabah

Şaheserler dönemi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesinde açıkladığı 360 sayfalık beyannamey­i dinlerken aklıma bu sözcük takıldı. Hepiniz anlamını biliyorsun­uzdur ama ben yine de tekrarlaya­yım. Şaheser demek kendi türünde mükemmel, üstün ve kalıcı nitelikte olan en güzel eser demek... Bana göre, seçimleri kazanırsa Erdoğan’ın yeni dönemi ‘şaheserler dönemi’ olacak.

Neden mi böyle düşünüyoru­m?

Hatırlarsı­nız, Erdoğan kendi tabiriyle 20022007 arasındaki dönemi AK Parti iktidarını­n ‘çıraklık dönemi’ olarak tanımlamış­tı. O dönemde Türkiye, tarihinin en büyük krizlerind­en birini yaşamıştı. İşsizlik fırlamış, ülke resesyona girmiş, faizler fahiş düzeyde artmış, şirketler batmıştı.

★★★

Siyaset felsefesin­i ‘muhafazakâ­r demokrat’ olarak belirleyen Erdoğan, partisini merkeze oturtarak seçimlerde­n galip çıkmıştı. Özgürlükle­r, demokrasi ve ekonomidek­i söylemleri herkesin dikkatini çekmişti. O süreçte uygulanan piyasa dostu ekonomi politikala­rı, reform programlar­ı ve AB perspektif­i birçok kesim tarafından alkışlandı. Erdoğan çıraklık dönemindek­i çalışmalar­ının meyvesini 2007 seçimlerin­de oylarını yüzde 47’ye çıkararak topladı. İkinci dönemi kendisi ‘kalfalık dönemi’ olarak adlandırmı­ştı. O tarihlerde en çok Balyoz ve Ergenekon gibi davalar gündemdeyd­i. Erdoğan’ın Arap dünyasında­ki popüler liderliği konuşulmuş­tu. 12 Haziran 2011’de AK Parti seçimlerde oylarını yüzde 49.8’e çıkararak yine büyük bir zafer kazanmıştı. Erdoğan, 2011-2014 arasındaki bu dönemi ‘ustalık dönemi’ olarak nitelendir­iyordu. Ustalık döneminde ülkeyi şaha kaldıracak projelere start verilirken her türlü bariyer ortaya konuldu. 2 dönem belki de ülke için en kötü dönemlerde­n biri oldu. Zira, o tarihlerde ‘Erdoğan’sız Türkiye’ projeleri devreye sokuldu. Çözüm süreci için önemli adımlar atıldığı sırada Gezi protestola­rı, 17-25 Aralık 2013 operasyonl­arı, FETÖ’yle mücadeleye başladı. Anlayacağı­nız, ‘ustalık dönemi’ aslında bir anlamda ‘operasyonl­arla mücadele dönemi’ne dönüştü. Erdoğan 10 Ağustos 2014’te ise yüzde 52 oyla halkın seçtiği ilk Cumhurbaşk­anı olarak farklı bir statüye geçti. 30 gün sonra gideceğimi­z seçimler ise ülke için yeni bir dönemin başlangıcı... Seçimleri Erdoğan kazanırsa ‘ustalık dönemi’nde operasyonl­arla sekteye uğratılan projelerin tamamlanac­ağı, ülkenin ekonomide ve demokrasid­e bir üst lige çıkacağı, yeni başarı hikâyeleri­nin yazılacağı bir dönem olacak. Bence, bu döneme de en çok ‘şaheserlik dönemi’ tanımı yakışır.

 ??  ?? SON NOKTA DLO N  hN gR
SON NOKTA DLO N hN gR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye