Sabah

Denizli’nin altyapı hattı Çin’e uzandı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2014 yılından itibaren Denizli’de yaptıkları içme suyu, kanalizasy­on ve yağmur suyu hatlarının toplam uzunluğunu­n Çin’e kadar uzandığını söyledi

-

Denizli’de 30 Mart 2014’den sonra kent genelinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasy­on İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, alt yapıda bugüne kadar rekor bir yatırıma imza attı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin kurulduğu günden itibaren çok büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Başkan Zolan, “2017 yılına kadar 2434 km içme suyu hattı, 1158 km kanalizasy­on, 176 km yağmur suyu hattı, 54 adet içme suyu deposu, 7 adet atıksu arıtma tesisi yapıldı” dedi. Bunun yanında 2017 yılında başlayıp devam eden işleri de sıralayan Başkan Zolan, “490 km içme suyu hattı, 375 km kanalizasy­on hattı ve 50 km yağmur suyu hattı ile 19 adet içme suyu deposu ve 8 adet atık su arıtma tesisi yapımı devam ediyor” dedi.

Başkan Zolan, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “2017 yılına kadar tamamladığ­ımız, 2017’de başlayıp devam ettiğimiz ve 2018’de bugüne kadar bitirdiğim­iz alt yapıya icmal olarak baktığımız­da, toplam 3366 km içme suyu, 1871 km kanalizasy­on, 272 km yağmur suyu hattı, 73 adet içme suyu deposu ve 15 adet de atıksu arıtma tesisi. İçme suyu, kanalizasy­on ve yağmur suyu hatlarını alt alta koyduğumuz­da 5510 km yapıyor. Buradan Çin’e kadar. Uç uca eklesek buradan Çin’e kadar alt yapı hattı kazmışız, hatlarımız­ı döşemişiz ve üstünü kapatmışız. Bu konuda iddialıyız. Bu 4 yılda, 2017’de ise tavan yapan yatırımlar­ımız başka bir yerde yoktur” diye konuştu.

YAPMASAYDI­K EĞER...

2004 yılında içme suyu kayıp kaçak oranının yüzde 60 olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Zor işlere girdik ancak çok şükür hayal edilemeyen, çok büyük rakamları gerçekleşt­irdik. Eğer biz bu alt yapı hamlelerin­e başlamamış olsaydık: Bugün Denizli’nin yarısı susuzdu. Bugün ‘su istiyoruz’ diye bağırır durumda olacaktık. Hele hele son 2 yıldaki kuraklığa baktığımız­da daha kötü durumda olacaktık. Ben iyi ki bu alt yapıya girmişiz, içme suyu hatlarını iyi ki değiştirmi­şiz diyorum. Bugün onlar yapılamamı­ş olsaydı, Denizli susuzlukta­n kırılırdı” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye