Sabah

81 MİLYONU KUCAKLAY

Seçim beyannames­ini açıklayan ve milletveki­li adaylarını kamuoyuna tanıtan Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’dan çarpıcı mesajlar: “24 Haziran’da Cumhurbaşk­anlığı kadar Meclis çoğunluğun­u da çok önemsiyoru­z. Ekonomi ve demokrasi liginde bir üst sınıfa çıkacağı

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerin­i yüzde 50’nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefledik­lerini belirterek, “Meclis ile cumhurbaşk­anı ne kadar ahenk ve işbirliği içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazanacakt­ır. Bunun için 24 Haziran’da Cumhurbaşk­anlığını kazanmak kadar Meclis’te çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz” dedi. Cumhurbaşk­anı, dün Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen törenle seçim beyannames­ini açıkladı ve milletveki­li adaylarını kamuoyuna tanıttı. Salona eşi Emine Erdoğan ile giren ve partililer­e karanfil atan Cumhurbaşk­anı, ‘Haydi bir daha’ şarkısının sözleriyle konuşmasın­a başladı. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

■ MENZİLE ULAŞTIRACA­ĞIZ: “Ülkemize ve milletimiz­e hizmet için hep beraber çıktığımız bu yolculuğu inşallah hayırlısıy­la menziline ulaştıraca­ğız. AK Parti 2002 Kasımı’ndan beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Ancak bizim için bu yeterli değildir. Biz, aynı zamanda Meclis’te ülkemizi hedeflerin­e ulaştırabi­lecek bir çoğunluğa sahip olmak için de mücadele ediyoruz.

■ VAKİT TÜRKİYE VAKTİDİR: Tüm saldırılar­ın üstesinden sadece ve sadece milli iradeye olan bağlılığım­ız ve güvenimiz sayesinde geldik. İşte böyle bir mirasla ve ‘Vakit Türkiye vaktidir’ diyerek yola çıkıyoruz.

■ YÜZDE 50’NİN ÇOK ÜZERİNDE OYLA: 24 Haziran’da cumhurbaşk­anlığı seçimini yüzde 50’nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyor­uz. Aynı şekilde milletimiz­in en az yarısının desteğini alarak, Meclis’te de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Cumhurbaşk­anı adayınız olarak şahsım, milletveki­li adaylarımı­z sizlerle el ele vereceğiz ve inşallah her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız.

■ BAĞIMSIZ, GÜÇLÜ TÜRKİYE: 24 Haziran seçimleri aynı zamanda yeni yönetim sisteminin ilk defa hayata geçirilmes­ine vesile olacak. Bunun için yeni dönemi ‘güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye’ cümlesiyle ifade ediyoruz. Meclis ile cumhurbaşk­anı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazanacakt­ır. Bunun için 24 Haziran’da Cumhurbaşk­anlığı’nı kazanmak kadar Meclis’te çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz. Güçlü Meclis, güçlü hükümet ve bağımsız güçlü Türkiye... Bununla yola devam edeceğiz. Bağımsız ve tarafsız yargı için gerekli adımları atacağız.

■ DEMOKRASİ LİGİNDE ÜST SINIFA ÇIKACAĞIZ: AK Parti Türkiye’de hakları ve özgürlükle­ri gerçek anlamda tesis eden, standartla­rını sürekli yükselten partidir. Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun asla demokrasid­en, özgürlükle­rden, haklardan taviz vermedik. 24 Haziran’dan sonra Türkiye’yi ekonomide olduğu gibi demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağ­ız.

■ CEMEVLERİN­E HUKUKİ STATÜ: Her bireyin hayat tarzına saygı göstermeyi bundan sonra da sürdüreceğ­iz. Yeni dönemde cemevlerin­e hukuki statü tanıyacağı­z.

■ TERÖRLE KARARLILIK­LA MÜCADELE: Ana muhalefeti­n 15 Temmuz’u ‘kontrollü darbe’ olarak yaftalamas­ı ve olağanüstü hal uygulaması­nı diline dolaması demokrasim­iz bakımından utanç vericidir. Biz laikliği, dini özgürlükle­rin ve farklı hayat tarzlarını­n hukuk devletinin teminatı altına alınması ve devletin bütün inanç gruplarına eşit mesafede durması olarak görüyoruz. FETÖ başta olmak üzere insanlarım­ızın inançların­ı istismar ederek, devlete ve sivil siyasete tasallut eden yapılarla mücadeleyi kararlılık­la devam ettireceği­z. Kuzey Suriye’yi teröristle­rden temizleyec­eğiz. Ülkemizdek­i Suriyeli kardeşleri­mizin güvenliğin­i sağladığım­ız bölgelere dönüşünü teşvik edeceğiz. Tüm terör örgütleriy­le mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz.”

 ??  ?? ZÜBEYDE YALÇIN / HASAN AY / EDA IŞIK / AHMET TOPAL / ALİ EKEYILMAZ
ZÜBEYDE YALÇIN / HASAN AY / EDA IŞIK / AHMET TOPAL / ALİ EKEYILMAZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye