Sabah

METİN OKTAY NEYSE TERİM DE O !

21. şampiyonlu­k Galatasara­y’a çok yakıştı. Helal bir şampiyonlu­k. Malzemeciy­e kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum Fatih hoca ile konuştum, tebrik ettim. O da yönetim olarak emeğimiz olduğunu söyledi. Terim, bu camianın simgelerin­den birisidir

-

mutlulukla­rımız asla rakiplerim­ize bir ızdırap olarak dönmemeli” ifadelerin­i kullanan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Sevinmede ve üzüntüde ölçülü olmalıyız. Çünkü bu lig bugün biter, yarın yeni bir lig başlar. Yeni ligin de dostça, kardeş dürüst GALA5A A AY, 21. şampiyonlu­ğu kutlayan devlet adamları ve spor camiasının yöneticile­ri için teşekkür mesajı yayımladı. Mesajda, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, mülki, askeri, merkezi, yerel yönetimler, kulüp başkanları ve Galatasara­y camiasının mensupları­na teşekkür edildi. ve adil olması için biz yöneticile­re çok büyük görev düşüyor. Bunun bir bayram gibi sürmesini, sıkıntıda olan ülkemize bir güzellik yaşatmasın­ı diliyoruz. Taraftarla­rın şampiyonlu­kta katkısı birinci derecede. Onlara kalpten teşekkür ediyorum.” başarılı sağ beki Mariano, kazandıkla­rı şampiyonlu­kta büyük emekler olduğunu dile getirdi. Kariyerind­e ilk kez şampiyonlu­k ipini göğüsleyen Brezilyalı yıldız, “Bu benim için farklı bir duygu. Çok fedakârlık­lar yaptık, zor zamanlarda­n geçtik ancak mutlu sona ulaşmasını bildik” ifadelerin­i kullandı. Mariano, Fatih Terim’le ilgili olarak da şunları söyledi: “Sadece Galatasara­ylıların değil, başka takım taraftarla­rının da ona duyduğu sevgi ve saygı, ne kadar büyük bir isim olduğunu gösteriyor. Kendisini Türkiye’nin efsanesi olarak değerlendi­rebiliriz.” “GELİNEN noktada seçim ikli- mine bakın... Galatasara­y’ın geleceği ile ilgili bir söylem var mı? Benim derdim Galatasara­y, yeni nesil Galatasara­y’ı yaratmak. Bu seçim ikliminin parçası olmayacağı­m. Bu 4 ay bize fırsat verdi, şapkamızı önümüze koyduk. Geçmişle ilgili yaptıkları­mızı süzgeçten geçirdik, dersler çıkardık, oradan gelen birikimler­imiz var. Bu dönemde bu birikimler­i Galatasara­y’a yansıtmak önceliğimi­z olacak. Ben bu birikimi Galatasara­y’dan esirgeyeme­m. Bu yüzden aday oldum”

Adası için 2011’de Büyükşehir Belediyesi yıkım kararı almış, kulüp itiraz etmiş ancak ret yanıtı gelmiş. Biz yıkımı engellemek için Danıştay’a başvurduk, oradan da ret kararı çıktı ve yasal olarak yıkım emri geldi. Biz belediyeye ‘Yıkma imkanımız (alet-edavat) yok. Yapamayız’ dedik. Belediye de yıktı. Galatasara­y Adası İstanbul’daki mührümüz. Kimse elimizden alamaz. Anıtlar Kurulu ile görüştüm. Arşivi götürdüm, 1800’li yıllardan beri bir yapı var. O ilk hali ile sosyal tesis olarak kullanılma­sı gayet mümkün. Ada kapısını tekrar üyelere açacak.”

Galatasara­y’da başkanlık koltuğunu Ocak ayında Mustafa Cengiz’e devreden ve yarınki genel kurulda tekrar adaylığını koyan Dursun Özbek, kulübü gelecekte taşımak istediği yeri anlattı, UEFA kararından Ada meselesine kadar her sorumuza cevap verdi. İşte Özbek’in en canlı örnek de Emlak Konut’la Riva için yaptığımız iş. Riva 40 senedir yerinde duruyordu, biz değerlendi­rdik. Riva’dan ilk dilim olarak 340 milyon TL geldi. 1.5 milyar TL daha gelecek... 340 milyon TL’yi Şubat 2017’de Sportif AŞ’nin içine sponsorlar­ın bonusları, GS Store’da oluşan kuyruğu, kombine gelirini de ekleyin. İşte Riva’dan gelen 340 milyon TL, 6 ayda 1 milyar TL oldu. Her şey bunun eseri. Riva açıklamala­rı: “Taraftar şampiyonlu­k ister, haklılar. Ama sportif başarının yanında mali olarak kulübü geleceğe taşıma sorumluluğ­umuz var. 2.5 senelık başkanlığı­m dönemimde günü kurtarmadı­k. Kulübümüz için tam 12 proje ürettik çünkü Galatasara­y üretmek zorunda.”

Kongrede tekrar başkanlık vizesi almayı hedefleyen Dursun Özbek, muhabirimi­z Mehmet Özcan’ın sorularını yanıtladı. sermaye artışı için koyduk ve ilgili bankalara borçlarımı­zı ödedik. SPK başkanı ile görüştük, ona planlarımı­zı anlattık. Bu 340 milyon TL koyulmasa sermaye artışı olur muydu? Finansal rahatlığa bağlı olarak önemli transferle­r yaptık. Şampiyon olduk ve 50 milyon Euro daha geliyor.” gibi 2-3 tane daha projemiz var. Sürdürüleb­ilir sportif başarı için çıkış yolumuz bu projeler. 21. şampiyonlu­k Galatasara­y’a çok yakıştı. Helal bir şampiyonlu­k. Bu şampiyonlu­k için ter akıtan oyunculara, teknik ekibe, malzemecil­er, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonlu­k sonrası Fatih Hoca ile de konuştum, tebrik ettim. O da yönetim olarak emeğimiz olduğunu söyledi. Fatih Terim, bu camiada Gündüz Kılıç ve Metin Oktay neyse odur.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye