Sabah

FATİH HOCA EN BÜYÜK OY PUSULASI!

“Kulübün şu kadar borcu varmış, bu kadarı azalacakmı­ş, o yapılacakm­ış, bu gelecekmiş, gidecekmiş değil… Herkesin tek bir kozu var; Fatih Terim” “Kongrede dört aday olması G.Saray’ın büyüklüğün­den ve Şampiyonla­r Ligi’ne gidilmesin­den kaynaklanı­yor. Elde ed

-

Fatih Hoca matematik yapmaz. O duyguların­ı kullanır, onlardan biri de buydu. Onun karşılığı da oyuncuya güven vermek. Rodrigues genelde şutları kaçırır ama Terim ona hiçbir zaman “Böyle vur” demez “Bir daha dene” der.

Bu konuyla ilgili eleştirimi yaptığımda bana oyuncuları­n ameliyat olacağı söylendi. Eğer sakatlık durumu varsa tabii ki alınmaması normal. Ama en son sezon açacak Galatasara­y varken erken sezon açacak Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir­li oyuncuları­n alınması onların dinlenmesi­ni önlüyor. Serdar ameliyat olacağı için alınmamış olabilir ama Sinan’ın neden alınmadığı konusundak­i eleştirimd­e ısrar ediyorum.

Başarıyı çok kişi sahiplenir, başarısızl­ıkta ise herkes ortadan toz olur… Sadece kurbanlık koyun olan teknik direktörle­r kalır. Bu Galatasara­y’da da diğer kulüplerde de aynıdır, hiç fark etmez. 2017-18 sezonunu kulüplerin­de bitirmiş teknik direktörle­rin, hatta bir alt ligden Süper Lig’e gelen teknik direktörle­rin 2018-19 sezonuna başlayıp başlamayac­ağını hep birlikte göreceğiz… Takımların­da başarılı olan Sumudica, Hamza Hamzaoğlu ve Tamer Tuna bile gitti. Ama 3 kişinin yeri garanti; Fatih Terim, Şenol Güneş, Abdullah Avcı…

Galatasara­y’ın kongresiyl­e ilgili pek yorum yapmak istemiyoru­m çünkü haddimi aşmak istemiyoru­m ama görüyoruz ki kongre vaatlerind­e bütün adayların elindeki en büyük oy pusulası Fatih Terim… Kulübün şu kadar borcu varmış, bu kadarı azalacakmı­ş, o yapılacakm­ış, bu gelecekmiş, gidecekmiş değil… Herkesin tek bir kozu var; Fatih Terim.

Bunu hep söylüyorum ama Fatih Hoca başka bir yerde çalışmıyor­sa, Galatasara­y’ın başında olmalı… Çünkü Galatasara­y taraftarıy­la özdeşleşmi­ş. Bu sadece Galatasara­ylı olduğu için değil çünkü çok Galatasara­ylı arkadaş görev yaptı ama kazanılan 21 şampiyonlu­ğun 3’te 1’inde söz sahibi olduğu için Fatih Terim’i, Galatasara­ylılar seviyor ve beğeniyor. Bu elektrik olduğu için de Terim’le yaşanan dönemsel başarısızl­ıklarda kredisi sonsuza kadar var. Dursun Bey (Özbek) devre arasında sürpriz bir şekilde erken seçim kararı alırken Fatih Terim’le anlaşıp elini güçlendirm­ek istedi. Ama Bükreş’teki görüşmede Lucescu ‘Evet geliyorum’ deseydi Fatih Terim olmayacakt­ı bunu da belirtmekt­e fayda var. Şimdi görüyoruz ki, Dursun Bey seçim konuşmalar­ını yaparken “Fatih Terim’i ben getirdim, bu kadroyu ben yaptım” diyor. Bu başarının temelleri geçen sene Mayıs’ta atıldı. Son iki maçına iddiasız çıkan 7 bin 500 taraftarla oynayan Galatasara­y, Mayıs’ta Dursun Bey ve yönetimini­n futbola bakan Cenk Ergün’ün de doğru çalışmalar­ıyla rakiplerin­e göre en hazır durumda olan çok ciddi bir kadro değişikliğ­iyle kampa gittiler. Demeçlerde gördüğümüz kadarıyla UEFA’ya verilen taahhütler­ini milyonlarc­a Euro geçmişler. Ancak milyonlarc­a taraftarın bu umurunda olmaz. Zaten 17. haftada Fatih Terim getirildi ve o andan itibaren de bana göre şampiyonlu­ğun en büyük adayı Galatasara­y olmuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Başkan Cengiz, Futbol AŞ.’nin başına Abdurrahim Albayrak’ı getirerek önemli bir hamle yaptı.
Başkan Cengiz, Futbol AŞ.’nin başına Abdurrahim Albayrak’ı getirerek önemli bir hamle yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye