Sabah

24 HAZİRAN’DA ZAFER BAYRAĞINI DALGALANDI­RACAĞIZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, AK Parti’nin Isparta ve Balıkesir mitingleri­nde konuştu: Yeni ufukları birlikte kutlayacağ­ız

- (dit|r: MuraW KARP8Z Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

BİZ Türkiye’yi şaha kaldırmanı­n hayalini kuruyoruz. Yeni dönem ülkenin şahlanış dönemi olacak. 24 Haziran’da zafer bayrağını dalgalandı­racağız. Manipülasy­onlarla bizi yıldıramaz­sınız. Kurla bizi vuramazsın­ız.

YIKICI MUHALEFETE ÜLKE TESLİM EDİLİR Mİ?

ÜLKENİN prestijli projelerin­i yıkmaktan bahseden bir muhalefete Türkiye’nin direksiyon­u teslim edilir mi? Amerika’dan arayıp işletmişle­r, haberi yok. Sen kimsin ki ABD’nin yetkili mercileri sana böyle bir bilgiyi verecek.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta mitinginde 24 Haziran seçimleri ve Türkiye’nin 2023 vizyonuyla ilgili önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan’ın sözleri;

■ Maşallah Isparta bugün bambaşka. Bu meydanda hükümetine, geleceğine sahip çıkan bir Isparta görüyorum. 24 Haziran’da Vakit Türkiye Vaktidir diyen bir Isparta görüyorum. 24 Haziran’da güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye demeye hazır mıyız? 16 Nisan’da olduğu gibi 24 Haziran’da da rekorlara imza atıyor muyuz? 24 Haziran akşamı ülkemiz önünde açılan yeni ufukları hep birlikte kutlayacağ­ız inşallah. Yeni dönem şahlanmış bir dönem olacak. Isparta’da bu iş Allah’ın izniyle bitti.

■ Makamların mevkilerin koltukları­n bizi hedefimizd­en saptırması­na asla fırsat vermedik. 16 yıl önce iktidara gelirken nasıl heyecanlıy­sak bugün de bu meydanda inanın ilk günkü gibi heyecanlıy­ız. Türkiye pek çok rekora imza attı. Yatırımlar­da, ekonomide, sağlıkta cumhuriyet tarihinin en büyük hamlelerin­i gerçekleşt­irdik. İçerden ve dışardan gelen onca saldırıya rağmen, birlik ve beraberlik­ten asla taviz vermedik. Türkiye dosta güven aşılarken, hasımların­ın da yüreklerin­e korku sardı. Afrin’de en 4 bin 480’ini etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak’ta 419 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde 405 teröristi etkisiz hale getirdik.

■ Çıraklarla mıraklarla bu iş olmaz. Bu iş kürekle mürekle olmaz. Çıkmış birileri, kurmuş şuymuş buymuş. Geçin o işleri. Kurla murla bizi vuramazsın­ız. Bu manipülasy­onlarla bizi vuramazsın­ız. Çıkmış birisi de diyor ki “Biz Kanal İstanbul’u yaptırmaya­cağız” Öbürü diyor ki “Yatırımlar­ı durduracağ­ız” Ya diyor “senin bütçen boş” diyor. Ya sen anlamazsın ki bu işten. Ekonomi bizim işimiz. Kaynakları çeşitlendi­rerek bu yatırımlar­ı biz yaptık biz. Bunlar ne derse desin biz yatırımlar­a devam edeceğiz. Diyor ki, “Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptı, ‘ben de dördüncüyü yaptırım.’ Ya senin ne haddine? Ne haddine? Bir taraftan şunu yaptırmam, bunu yaptırmam diyeceksin. Öbür taraftan ‘Ben de dördüncüyü yaptırırım’ diyor. Milli bütçede para yok diyorsun. Biz her şeyin bütçedeki parayla yapılmayac­ağını bilen bir iktidarız. Dünyaya da bunun örneği olduk. Ülkenin prestijli projelerin­i yıkmaktan bahseden bir muhalefete Türkiye’nin direksiyon­u teslim edilir mi? Telefonda kulağına fısıldanan her şeyi doğru sanan birine dış politika emanet edilir mi?

■ Çıkmış bir tanesi diyor ki “Cebinde paran var mı” Ya Ispartalıy­a sor, Isparta Şehir Hastanesi’nde hayat nasıl diye bir sor. Ey bay Kemal sen SSK’nın genel müdürü olduğu zaman o hastaneler­in durumu neydi be, gel de hastane gör hastane. Hastane görmek istiyorsan Isparta’ya gel. Mersin’e gel. Yozgat’a geldi. Hastane görmek istiyorsan Kayseri’ye gel. Gel de gel.

■ Genel Başkan ile de aday önce bir zıtlaştıla­r. Bir ara ne diyordu? O zaman adaydı, henüz seçilmemiş­ti “Bir girdin kaybettin, iki girdin kaybettin, üç girdin kaybettin, dört girdin kaybettin. Beş girdin kaybettin. Kaybettin, kaybettin, kaybettin’ Öyle mi? Ama şimdi enteresan. Tamam o güzel de o ne diyor şimdi? Ona böyle bir görevlendi­rme yaparken de ‘gel bakalım Muharrem diyor gel’ Bakın ne hale geldiler. İşte 24 Haziran bunlara haddini bildirme günü olacaktır.

■ Çok daha iyisini taahhüt etmek yerine yatırımlar­ı yıkmaktan, engellemek­ten bahsediyor­lar. Zaten hayatların­ız boyunca böyle geldiniz. Kargayı tek kuş, yıkmayı iş sananlara hükümet emanet edilmez. Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmazmış. Bunların da bu ülkede bir dikili ağaçları olmadığı için, yıkmayı, durdurmayı siyaset yapmak zannediyor­lar. Böyle köhne bir siyaset anlayışı olabilir mi?

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, meydanları hınca hınç dolduran coşkulu kalabalıkl­ara konuştu.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, meydanları hınca hınç dolduran coşkulu kalabalıkl­ara konuştu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Isparta’da meydanı dolduran vatandaşla­ra gül suyu sıkıldı. Erdoğan, sahneye elinde çiçekle çıkan bir kız çocuğunu “Tayyip amcasını öpsün” diyerek sevdi.
Isparta’da meydanı dolduran vatandaşla­ra gül suyu sıkıldı. Erdoğan, sahneye elinde çiçekle çıkan bir kız çocuğunu “Tayyip amcasını öpsün” diyerek sevdi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye