Sabah

Araplara kimi verelim?

-

MeKmet BARLAS “TAYYİP Erdoğan’ı bize ödünç verin” diyen Araplara, Kemal Kılıçdaroğ­lu ile Muharrem İnce teklif edilebilir.

Arap-Türk İş Adamları Derneği Başkanı Cemalettin Kerim, BAE’nin başını çektiği Türkiye karşıtı kampanya için “Arap halkı Türkiye’nin yanında. Fakat orada siyasi iradeler böyle bir algı yaratıyor ama Arap halkı bu algılara destek vermiyor. Arap halkı Türkiye’yi seviyor. Hatta ‘Erdoğan’ı bize ödünç verin’ diyorlar” demiş.

Erdoğan’ı veremeyiz Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın dış dünyada da etkin bir lider olması tabii ki iftihar edilecek bir şey. Ancak Arap halkı gerçekten “Erdoğan’ı bize ödünç verin” diyorsa, bunun mümkün olmadığını hemen söylemeliy­iz. Çünkü Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Türkiye için yapacağı şeyler henüz tamamlanma­dı. 24 Haziran’da yeniden seçildikte­n BAŞYAZI sonra hem devletin işleyişini yeni anayasal sisteme uyarlayaca­k, hem de başta Kanal İstanbul olmak üzere dev projeler için düğmeye basacak. Mehmet BARLAS

Onlara kimi verebiliri­z?

Ancak yüzlerce yıldır birlikte aynı coğrafyayı ve aynı kaderi paylaştığı­mız Arap halkının Türkiye’den beklentile­rine cevap vermek de bir insanlık görevidir. Bu görevi gerçekleşt­irmesi için Arap-Türk İş Adamları Derneği Başkanı Cemalettin Kerim’i görevlendi­rebiliriz. “Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı bize ödünç verin” diyen Araplarla görüşerek, “Size Erdoğan’ı vermemiz imkânsız ama onun yerine bazı başka isimleri vermeyi teklif edebiliriz” diyebilir.

Kılıçdaroğ­lu ve İnce

Örneğin Araplara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu ödünç vermeyi teklif edebilir Cemalettin Kerim... Kılıçdaroğ­lu ile birlikte Muharrem İnce’yi ödün vermeyi de teklif edebilir. Hatta Muharrem İnce ile birlikte bir bisiklet ve bir de markette kullanılma­k üzere bir alışveriş arabası da verilebili­r Arap halkına.

Kazaz’ın soruları

Bu hem CHP hem de Arap dünyası için hayırlı bir kiralama eylemi olacaktır. Çünkü siyasetle hiç ilgisi olmayan Tuğçe Kazaz bile CHP’nin bugünkü haline takılmış. Tweetlerin­de “Kılıçdaroğ­lu Erdoğan’ın adamı mı?” ve “Kılıçdaroğ­lu’nun asıl görevi CHP’nin tasfiyesi mi?” gibi soruları seslendirm­iş. mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye