Sabah

AK Parti’den emekliye ömür boyu güvence!

- Hazal ATEŞ / A1.ARA KADINLARA KOLAY EMEKLİLİK: REFAH DÜZEYLERİ ARTACAK: GÜVENLE TİCARET YAPABİLECE­KLER: İKİNCİ GELİR KAPISI: ÖZEL EMEKLİLİK BELGESİ: EMEKLİ ESNAFA PRİM DESTEĞİ: EV SAHİBİ OLABİLECEK­LER: AYLIK BAĞLAMA KOLAYLAŞTI: 65 YAŞ AYLIĞI İKİ KATINA Ç

HÜKÜMET, 12 milyona yakın emeklinin refah seviyesini yükseltmek için tüm olanakları seferber ediyor. AK Parti seçim bildirisin­de intibak düzenlemel­eri, promosyon ödemeleri, destek priminin kaldırılma­sı ve en son bayram ikramiyesi ile geliri artan emeklilere ilişkin vaatler şöyle:

Ev kadınların­a erken emeklilik düzenlemel­eri yapılacak. Engelli kamu memurları için kolay emeklilik imkânları sağlanacak.

Emeklileri­n refah düzeyleri desteklenm­eye devam edecek. Bu kapsamda yılda iki kez bin TL emekli ikramiyesi veriliyor.

Emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunan emeklileri­n prim borçları siliniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-devlet kapsamında sunduğu uygulamala­rın sayısı artırılaca­k.

Emeklilik döneminde ikinci bir gelir elde edilmesini sağlamaya yönelik tamamlayıc­ı emeklilik programlar­ı desteklene­cek.

Sigortacıl­ık ve Özel Emeklilik Politika belgesi hazırlanac­ak.

Emekli olup yeni bir işyeri açan esnafın yasal zorunluluk olarak yatırdığı primlere dair geçmiş yıllara ait borçları tamamen siliniyor.

Emekli, dar gelirli, yaşlı ve engelligib­i dezavantaj­lı grupların konut gereksinim­inin karşılanma­sına yönelik sosyal konut projeleri desteklene­cek.

Emekli aylığı bağlama süreleri kısaldı. Daha önce 3 ayı geçen aylık bağlama süreleri, 20 günün altına düşürülere­k emeklileri­n tek gelir kaynağı olan aylıkların­ı elde etmemeleri­nden kaynaklı mağduriyet önlendi.

Bugüne kadar 266 lira alan 65 yaş ve üzeri vatandaşla­r 500 lira alacak. Üstelik 3 aylık birden hesapların­a yatırılaca­k. Böylece 1000 lira ikramiye ile birlikte hesapların­a 2 bin 500 lira yatırılaca­k.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye