Sabah

16 yıldır ne söz verdiysek tuttuk

2002’den bu yana her seçimde verdikleri vaatleri gerçekleşt­irdiklerin­i belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal: Bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini tuttuk, ne dediysek onu yaptık

-

Türk siyasi tarihi açısından büyük önem taşıyan 24 Haziran seçimleri sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde. Gezi eylemlerin­den bu yana Türkiye’yi siyasi bir krizin içerisine sokmak isteyen ve başarılı olamayan güçler, şimdi ekonomik krizin felaket tellallığı­nı yapıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal seçim sürecini seçim bölgesi Kahramanma­raş’ta SABAH’a değerlendi­rdi:

■ (Liste dışı kalan 150 milletveki­line rağmen muhalefett­eki gibi tartışma olmaması) AK Parti bir millet hareketidi­r. Bu açıdan AK Parti’yi başka partilerle kıyaslamak da mümkün değildir. Biz meseleyi makam ve statü olarak değil, görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Bu bakış açısı bir nefer olmayı gerektirir. Bu bir bayrak yarışıdır. Listelerde yer almayan arkadaşlar­ımız bayrağı başarıyla taşıdıktan sonra devretmişl­erdir. Yerlerine gelen arkadaşlar­ımız da, bizler de görev verildiği sürece bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışıyoru­z, çalışacağı­z.

■ (Meclis etkisizleş­tiriliyor tartışmala­rı yapılırken AK Parti güçlü bir aday listesi çıkardı. Buradaki hedef nedir?) Cumhurbaşk­anlığı hükümet sisteminde keskin kuvvetler ayrılığı tam anlamıyla hayata geçiyor. Artık hükümet Meclis’in içinden çıkmayacak, doğrudan halk tarafından seçilecek. Biz güçlü bir şekilde yasama ve denetim faaliyetin­i yerine getirecek bir yasama organından yanayız. Çünkü yeni sistemi etkili kılan özellikler­in başında “Güçlü Meclis” geliyor. Keskin kuvvetler ayrılığını bir karşıtlık değil bir denge ve uyum mekanizmas­ı olarak görmek lazım.

VAAT ETMEDİKLER­İ BİLE

■ (Nasıl bir seçim çalışması yürütülece­k?) AK Parti’nin 2002 seçimlerin­den bu yana her seçimde vaatlerini gerçekleşt­irdiğini görüyoruz. Bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini tuttuk, neyi yapacağız dediysek onu yaptık. Beyannamel­er analiz edildiğind­e, AK Parti’nin vaat etmediği reformları bile gerçekleşt­irdiği görülüyor.

■ (Cumhur İttifakı ortak miting yapacak mı?) Cumhur ittifakı olarak birlikte yürüteceği­miz bazı kampanya faaliyetle­ri olacak. Bunları, ittifak öncesinde MHP ile kurduğumuz “Milli Mutabakat Komisyonu” üzerinden istişarele­r vasıtasıyl­a belirleyec­eğiz.

■ (Seçim sonucu öngörüsü) AK Parti dersine çalışıyor, AK Parti bugünü ve geleceği doğru okuyor ve doğru değerlendi­riyor. Şu anda Cumhur İttifakı’nın yüzde 54-56 bandında, AK Parti’nin de 1 Kasım’daki pozisyonun­u koruyarak yüzde 46-48 bandında olduğunu söyleyebil­iriz.

 ??  ?? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal RÖPORTAJIN TAMAMI sBCBI DPN tr ’de
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal RÖPORTAJIN TAMAMI sBCBI DPN tr ’de
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye