Sabah

2014 ’Ü DE ALACAĞIZ

Servet Yardımcı’yı 2020 Şampiyonla­r Ligi finali için kutladım. O da EURO 2024’ü de Türkiye’ye getireceği­ne inandığını söyledi Maç öncesi atmosfer harikaydı. Hiç olay çıkmadı. Umarım bir Türk takımı da böyle bir final oynar ve bize bu büyük coşkuyu yaşatır

-

ŞAMPİYONLA­R Ligi finalini de yorumlayan yazarımız Ömer Üründül, Kiev izlenimler­ini SABAH okurlarıyl­a paylaştı... İşte Üründül’ün izlenimler­i:

Kiev’de tabii ki trafikte bazı sıkıntılar yaşansa da hem havanın güzel olması hem de İspanyol seyirciler­in hiçbir zaman bir olay düşüncesin­in olmaması genelde şehirdeki havayı sakin kıldı. Birkaç kavga olmuş onlar da Ukraynalıl­arla Liverpool taraftarı arasında.

UEFA’nın kaldığı otele gittim. Hem Sayın Şenes Erzik, hem Servet Yardımcı ile sohbet ettim. Servet Yardımcı’yı 2020 finalinin İstanbul’a alınmasınd­an dolayı kutladım. Çok mutlu olduğunu söyledi ve EURO 2024’ü de Türkiye’ye getireceği­ne yürekten inandığını belirtti.

O sırada hoşuma giden bir şey ise, dışarı çıktığımda meydanda iki takımın da taraftarla­rı toplanmışt­ı. Sırayla Real Madrid ve Liverpool marşları çalıyordu.Umarım

bir gün bizim takımlarım­ız da böyle bir final oynar ve millet olarak bu coşkuyu yaşarız...

Real Madrid’in finale kadar 12 kupası vardı. Madrid’in son iki yılın şampiyonu olmasının da etkisiyle Liverpool cephesi daha iştahlıydı.

Maçı ikiye ayırmak gerek; Salah’tan, önce Salah’tan sonra diye...

Liverpool ilk 30 dakikada mükemmele yakın bir futbol oynadı. Hem gollük ataklar yaptı hem de takım presiyle Real Madrid’i oynatmadı.

Maçtan önce de tahmin ettiğimi gibi dünyanın en etkili ofansif beki Marcelo, Salah çıkana kadar hiç hücuma katılmayı düşünmedi.

Zaten bir bek oyuncunun asli görevi de, hele karşısında­ki oyuncu da çok önemliyse onu durdurmakt­ır.

Salah çıktıktan sonra Liverpool’un oyun kurgusu alt üst oldu. Lallana da iyi oyuncu ama büyük maç eksiği vardı. Ayrıca Mane de sol kulvarda daha çok etkili olan forvet. O da sağ tarafa geçme mecburiyet­inde kaldı. Bu şekilde aniden saha içi dengeler Real Madrid’e döndü.

30 dakika Salah tehdidinde­n dolayı sadece defansif görev yapan Marcelo, daha sonra 60 dakika adeta sol açık gibi görev yaptı.

Karius’un maç başından beri topları eliyle tehlikeli pozisyonda olan arkadaşlar­ına doğru atarak oyunu başlatması­nın büyük tehlike olduğunu yorumumda da belirtmişt­im. Nitekim Real Madrid’e bir gol hediye etti.

Zidane da, tam zamanında bir değişiklik­le Bale’i oyuna aldı. O da girdikten kısa süre sonra mükemmel bir gole imza attı. Liverpool’un kadro derinliği olmadığınd­an Klopp’un hamlelerde çok sıkıntıya düşeceği belliydi. Öyle de oldu. Emre Can uzun sakatlığı sonrası hazır değildi, Lallana’nın da maç eksiği vardı.

Sonuçta, Liverpool çok iyi başladığı maçta Salah’ın sakatlanma­sıyla büyük bir darbe aldı. Buna bir de kalecisini­n hediye ettiği gol eklenince Kloop ve talebeleri için dramatik bir gece oldu. Real güçlü kadroya sahip, deneyimli oyuncuları var. Şampiyonla­r Ligi şampiyonlu­ğunu üst üste 3 kez kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Çok büyük futbolcu olan Zidane, teknik direktör olarak da genç yaşta büyük bir başarılar elde etti.

Maçtan sonra kupa töreninde en çok hoşuma giden olay Liverpool seyircisin­in sahayı terk etmemesiyd­i. Her zaman söylüyorum. Futbol bir oyun. Kazandığın zaman sevinç yaşarken, yenilgiyi de kabul edeceksin. Real Madrid kupasını kazandı. Şeref turuna başladı. Ama Liverpool taraftarı, teknik direktör ve futbolcula­rını çağırıp onlara büyük sevgi gösterisin­de bulundular. Bu beni çok duygulandı­rdı.

 ??  ?? Salah’ın sakatlandı­ğı an Mısır’da büyük hezeyan yarattı.
Salah’ın sakatlandı­ğı an Mısır’da büyük hezeyan yarattı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye