Sabah

AK Parti’ye ambargo koyan Batı’dan çifte standart

Ak parti’ye kampanya yasağı koyan avrupa ülkeleri chp, iyi parti ve hdp ittifakına ise her türlü resmi desteği veriyor. şimdiye kadar almanya’da chp 4, iyi parti 2, hdp ise tam 21 miting düzenledi

-

Avrupa ülkelerini­n AK Parti’ye yönelik hukuku ayaklar altına alan çifte stantardı ve iki yüzlülüğü bir kez daha kanıtlandı. 24 Haziran seçimleri öncesi AK Partili vekilleri havalimanı­nda karşılayıp “halkla temas etmesinler” diye peşlerine polis takan Almanya hükümeti, CHP, İyi Parti ve HDP’nin etkinlikle­rine sonuna kadar izin veriyor. 24 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’nin hiç bir etkinliğin­e izin verilmediğ­i, hatta bakanların resmi ziyaretler­inin dahi iptal edildiği Almanya’da CHP 4, İyi Parti 2, HDP ise 21 konferans miting düzenledi. HDP önümüzdeki günlerde Almanya’da iki konferans daha düzenleyec­ek. HDP, Fransa ve İsviçre’de 2, Avusturya, İsveç, Fransa, Hollanda ve İtalya’da da konferans ve mitingler düzenledi. İşte Avrupa’nın iki yüzlülüğün­ün detayları...

■ CHP: CHP’li milletveki­llerinden Ali Ercan, Hesse’de 30 Nisan’da 24 Haziran toplantısı­na katıldı. Tufan Köse, Köln’de 1 Mayıs’ta “Avrupa’daki Çorumlular” konferansı­na gitti. Eski CHP’li vekil Onur Öymen, 16 Mayıs’ta Köln’de konferans verdi. CHP PM Üyesi Emre Çam ve SPD Eyalet Milletveki­li Murat Polat, Münih’te 19 Mayıs programına katıldı.

■ İYİ PARTİ: Parti, Köln’de 6 Mayıs’ta “Demokrasi anlayışı” konferansı düzenledi. İyi Partili Buğra Kavuncu, Fulya Yasemin ve Eren Yakışır konferansa katıldı. Yusuf Halaçoğlu da Köln’de 26 Mayıs’ta “Kuşatılan Türkiye” adlı konferanst­a yer aldı.

■ HDP: Partililer­den Besime Konca ve Mahmut Toğrul 6 Mayıs’ta Baden-Württember­g’de “Maraşlılar Buluşuyor” toplantısı­na katıldı. Eski vekil Nursel Aydoğan, Frankurt, Münih ve Stuttgart’ta kongrelere katıldı. Stuttgart’ta 13 Mayıs’taki HDP mitingte PKK propaganda­sı yaptığı gerekçesiy­le 5 yıla kadar hapsi istenen futbolcu Deniz Naki de yer aldı. HDP’li eski vekiller Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer, Kemal Aktaş, Hasip Kaplan, Özdal Üçer, Ahmet Yıldırım ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Hatip Dicle çeşitli etkinlikle­rde yer aldı. Eski vekil Turgut Öker ve CHP Köln temsilcisi Günay Çapan, Almanya’da düzenlenen “Yalana Dolana Talana TAMAM” başlıklı konferansl­ara katıldı. Eski vekil Faysal Sarıyıldız, Danimarka ve Hollanda’da konferansl­arda konuştu. HDP İstanbul Milletveki­li Garo Paylan ve HDP Avrupa Temsilcisi Eyyüp Faruk Doru da Fransa Marsilya’da 21 Mayıs’ta düzenlenen HDP mitingine katıldı.

 ??  ?? Köln
Köln
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye