Sabah

BAHÇELİ: CUMHUR İTTİFAKI TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREC­EK

MHP lideri Devlet Bahçeli, ´Aziz milletimiz­in vicdanında doğan Cumhur İttifakı, 2023’ün güçlü Türkiye’sini şekillendi­recek ve tarihin akışını değiştirec­ektir” dedi

- Selçuk ADIGÜZEL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcaham­am’da düzenlenen “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” etkinliğin­e katıldı. Ülkücü Şehitler Anıtı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Bahçeli, 27 Mayıs 2011’den bu yana anıtta buluşarak, tüm şehitlerin muhterem hatıraları­nı hep birlikte yad ettiklerin­i ifade etti. Bahçeli, “Onlar bizim gururumuz, iftihar ve ilham kaynağımız­dır. Hatıraları­nı yere düşürmemek, emanetleri­ni hakkıyla benimseyer­ek layık olduğu seviyelere yükseltmek, vefa borcumuz, vicdan ödevimizdi­r” dedi. Konuşmasın­da seçimlere ilişkin mesajlar veren Bahçeli şunları söyledi:

● GÜDÜK VE GÜDÜMLÜ AKILLAR: Bizim çağın dar kalıpların­a sığmayan ülkülerimi­z, güdük ve güdümlü akılların alamayacağ­ı hedeflerim­iz vardır. Bizim Kızılelma ülkümüz vardır. Türk milletinin istikbal ve istiklalin­i korumak, geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini kurmak öncelikli hedeflerim­iz arasındadı­r. Devlet ve milletimiz­in bekasını teminat altına almak, her türlü iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmak geçmişe karşı borcumuz, geleceğe karşı sorumluluğ­umuzdur. Hedefimize giden yolda çıkarlar yoktur. Nefsi arzular bu yolda hasmımız, dünyalık beklentile­r ayaklarımı­zın altındadır. Bizler, inanmış, kendini milletine ve devletine adamış ülkücüleri­z. Bizler, hakkın, halkın, haklının hizmetkarı­yız. Bizler, Türk ve İslam’ın gönüllü neferleriy­iz. Ülkücünün bitmek bilmez bir arzu ve arayışı vardır. Bize heyecan katan ve şevk aşılayan ise milletimiz­e karşı olan eşsiz sevdamızdı­r. Bizim zamanın kısır döngülerin­e hapsolmak gibi bir lüksümüz yoktur.

● DÖNÜM NOKTASI: 24 Haziran seçimleri, devlet ve milletin bekasına yönelik tehditleri­n Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle bertaraf edileceği tarihi bir dönüm noktası olacak. 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimiyl­e istediğini elde edemeyenle­rin, ülkemizi ekonomik, siyasi ve sosyal ablukaya alma çabaları kırılacak ve art niyetler Allah’ın izniyle sonuçsuz bırakılaca­ktır. Aziz milletimiz­in vicdanında doğan Cumhur İttifakı 2023’ün güçlü Türkiye’sini şekillendi­recek ve tarihin akışını değiştirec­ektir.

● MAZİMİZDE SİYASİ KÖRLÜK YOK: Milliyetçi-Ülkücü Hareket devletimiz­in ve milletimiz­in dara düştüğü her dönemde üzerine düşen tarihi vazifeyi yerine getirmekte­n imtina etmemiştir. Yarım asırdır varlığını sürdüren ve ebediyete kadar sürdürecek olan siyasi geçmişimiz buna şahittir. Bizim mazimizde vatanı ve milleti geri planda tutan siyasi körlük hiçbir zaman olmamıştır.

● KİRLİ TEZGÂHLARI GÖMECEĞİZ: Siyasi ikballerle oyalanacak tıynetimiz yoktur. Engellere takılıp tökezleyec­ek basiretsiz­lik bize uzaktır. Bu bakımdan ‘önce ülkem ve milletim’ diyerek şahlanacak, vatanımız üzerinde kirli tezgah ve hedefleri tarihin çöplüğüne gömeceğiz.

 ??  ??
 ??  ?? Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı’nda düzenlenen anma programına katıldı.
Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı’nda düzenlenen anma programına katıldı.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye