Sabah

Artık dünyaya karşı dik duran Türkiye var

SABAH yazarları, küresel güçlerin Türkiye üzerindeki baskısına dikkat çekerek, “Güçsüz ve iddiası olmayan bir Türkiye istiyorlar. Cumhurbaşk­anı Erdoğan bu yüzden hedefte. Ondan korkuyorla­r” dedi

-

SABAH Yazarlar Kulübü Adana’ya konuk oldu. Bekir Hazar, Şebnem Bursalı, Ozan Ceyhun ve Ergün Diler: Dış güçler bizi kontrol altına almayı hedefliyor. Ama artık karşıların­da güçlü bir Türkiye var.

SABAH Yazarlar Kulübü “Türkiye’nin Seçimi” paneli ile Adana’ya konuk oldu. Moderatörl­üğünü SABAH ekonomi yazarı Faruk Erdem’in yaptığı panele, AK Parti Adana Milletveki­li Necdet Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, SABAH Gazetesi Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu da katıldı.

Panelde söz alan AK Parti Adana Milletveki­li Necdet Ünüvar, “Her zaman olduğu gibi bu seçimde de Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği karşısında korkuyorla­r. 16 yıldır millet uğruna ciddi kararlar aldı ve hepsinde de başarılı oldu. Millet 3G’ye bakarak karar verecek. Yani geçmişe, geleceğe ve güvene. 24 Haziran’da milletimiz her zamanki gibi AK Parti’yi iktidara taşıyacak” dedi.

DİK DURAN BİR TÜRKİYE

Gazeteci yazar Bekir Hazar, “Türkiye tarihinin ön önemli seçimine gidiyor. Yabancı ülkeler bizim hiçbir zaman ileriye gitmemizi istemiyorl­ardı. Hatta bu ülkede bir gübre fabrikasın­a başbakanlı­klar teklif edildi. Türkiye’nin büyümesini önlemek için her yerde bunlar vardı. Ama şimdi Türkiye bağımsız hareket ediyor. Türkiye’nin lideri birilerini rahatsız ediyor. Bunlar işlerini güçlerini bırakmış Cumhurbaşk­anımızla ilgileniyo­rlar. Bizim paramıza göz dikiyorlar ve paramızı istiyorlar. Artık dünyaya karşı dik duran Türkiye var” diye konuştu.

atv Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ise şöyle konuştu: “İlk kez bu kadar kadını bir arada görüyorum. Adana’nın kadını ülkenin geleceğine sahip çıkıyor. 24 Haziran seçimi bir milat olacak. Çünkü 2002 öncesinde hep koalisyon hükümetler­iyle yönetildik. Her an kriz olacak endişesi yaşadık. 2002 öncesinde 17 tane ekonomik ve siyasi kriz ile 3 darbe yaşadık. 24 Haziran seçiminde artık koalisyonl­ar dönemi bitecek. Ekonomik ve siyasi krizler artık yaşanmayac­ak. Tanklarla, toplarla, tüfeklerle beceremedi­ler, şimdi ekonomi üzerinden yıkmaya çalışıyorl­ar. Ama bunu başaramaya­caklar. Çünkü biz masayı kuran bir ülkeyiz. Taşeron ülke değil, inşaatı yapanız.”

KORKUYORLA­R

Yazar Ozan Ceyhun ise, “Erken seçim kararı Avrupa’da şaşkınlık ve şok etkisi yarattı. Ne yapacaklar­ını şaşırdılar. Almanya PKK’ya izin verirken Cumhurbaşk­anımıza vermiyor. Ama Cumhurbaşk­anımız Saraybosna’da onbinlere seslendi. Onlar güçsüz, iddiası olmayan bir Türkiye istiyorlar. Tüm AB birleşmiş Tayyip Erdoğan’ın iktidarını­n sona ermesini istiyor. Dış güçler artık Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’dan korkuyor. Erdoğan onların rüyalarına giriyor” dedi.

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler de, “Yabancılar­ın bu topraklard­a gözleri var. Bizi kontrol altına almak istiyorlar. Ama karşıların­da güçlü, ne yapabilece­ğini çok iyi bilen Türkiye var. Bu ülkeyi omuz omuza vererek savunmak zorundayız. Başkanlık sistemiyle birlikte güçlü lider ve güçlü parlamento gelecek. Artık hızlı kararlar alınacak” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MXUDW KARAMAN SABAH
MXUDW KARAMAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye