Sabah

Yürü Muharrem İnce artık ben de arkandayım

-

The Message / Çağrı filminin senaristle­ri arasında da yer alan 7evfik elHakim’in “Deliler Irmağı” adlı kısa bir oyunu vardı.

Irmaktan içen deliriyord­u.

Bunlar, bu muhalif şebelekler ne içiyor bilemiyoru­m ama kafayı yedikleri muhakkak.

Şayet böyle değilse, o vakit felaket ahlaksızla­r!

Zaten tarzları da gitgide )E7g’ye benzemeye başladı.

FETÖ tasfiye sürecinde, özellikle 2014’ten sonra, tabanındak­i “elamanlara” televizyon ve gazete yasağı getirmişti.

Maksatları, olası “çözülmeler­e” engel olmaktı.

Bunlar, bu sözde “aklı hür vicdanı hür” muhalif şebelekler de böyle. Yandaş yazar, yandaş gazete, yandaş televizyon deyip görmüyorla­r, duymuyorla­r, okumuyorla­r.

Kendi kendilerin­e sansür uyguladıkl­arının farkında bile değiller.

Uyuşturucu müptelası gibiler. Hep aynı şeyleri duymak, sürekli narkozlanm­ak istiyorlar. Yazarçizer­leri de kendilerin­den farksız. Sadece AK Parti muhalifi olmayanlar­a değil, kararsızla­ra da saygıları yok.

Mesela, 7 Haziran seçimlerin­de HDP’ye oy isteyen Sözcü’nün güya Atatürkçü yazarı dünkü yazısında, anketlerde yüzde 12 civarında gösterilen “kararsız seçmene”, dana kıymada fikir var sizde yok diye hakaret etti.

★★★

Muhalif şebelek güruh algı operatörle­riyle öyle kullanışlı hale gelmiş ki, Erdoğan’a karşı ol, ruhlarını al.

O kadar ki...

Daha dün bizim aramızda yer alan bir arkadaşı, sırf Erdoğan düşmanlığı­yla malul hale geldi diye (olanca cehaletine rağmen) filozof katına çıkardılar.

Karamolla’dan da Che Guevara üretmeleri­ne ramak kaldı. Üstelik, “Madımak katliam değil, pencereler­i açmadıklar­ı için öldüler” dediği halde.

Bunun binde birini AK Partili biri söylese (maazallah) iç savaş çıkardı.

Tık yok.

Niye?

Karamolla, Erdoğan’a cart curt ediyor diye.

★★★

Normal insan öncelikle kendisi gibi düşünmeyen­in neden öyle düşünmediğ­ini merak eder, sorgular.

Bir süre önce bir yazı yazmıştım bu köşecikte.

Muhalefeti­n kültleştiğ­ini dile getirmişti­m. Şimdiye değin hiçbir konuda tek cümlelik de olsa özeleştiri cümlesi kurmadıkla­rını söylemişti­m.

Demiştim ki: “Mesela, Gezi desisesini­n üzerinden 5 koca yıl geçti. O canım ‘orantısız zekâlardan’ bir tane özeleştiri yazısı okudunuz mu? / Bu nasıl özgüvensiz­liktir? / Hangi ithal nefretin taşıyıcılı­ğına koşulmuştu­k veya ne yapmıştık da müstevlile­ri kendimize o kadar hayran bırakmıştı­k, denilmeyec­ek mi hâlâ / Bizi meydanlard­a tutan, etrafımızı kuşatan güvenlik güçlerinde­n üst düzey tüm bürokratla­ra kadar alayının FETÖ’cü çıkmasının anlamı nedir diye sorgulanma­yacak mı?..”

Zinhar sorgulamıy­orlar.

Bir internet sitesinin (2Ga7Y) söz konusu yazımı haberleşti­rmesi üzerine verdikleri tepkiyle bunu bir kez daha kanıtladıl­ar.

Bunlar, bu muhalif şebelekler, Muharrem İnce’ye müstahak.

Yürü İnce, ben de artık arkandayım. Yerli otomobil projesini durduracağ­ını vaat etmeye devam et. Bisiklette­n in kamyona bin yine. Bir dediğin de bir dediğini tutmasın; hem İncirlik’i kapat hem aç. Yeri geldi mi bana hacı derler / abdestsiz yere basmam de, yeri geldi mi de “içtiysem kendi paramla içtim” de.

 ??  ?? 6DOLK 781$
6DOLK 781$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye