Sabah

CHP’nin bildirisi, teşkilatı, tabanı...

-

Geç kalınca... Hastalığın devası bulunmuyor. Geç kalınca... Hiçbir söz hedefe dokunup uyandır mıyor.

Hele söz konusu olan “sersemleti­l miş” zihinler ise. Şu da var tabii... Bir kez millete çok uzaktan bakınca bir daha yakınlaşıp kendi ne çeki düzen vermek zor, çok zor.

CHP’nin seçim beyannames­ini oku yunca öfkeye kapılan ahbapları, bazı eski CHP vekillerin­i ve onlara yakın yazar çizerleri izler ken aklımdan ister iste mez bu cümleler geçti.

Dün Birgül Ayman Güler isyan içindeydi: “Seçim bildirgesi Altı Ok’un yeniden tanımlanac­ağı yer mi? Bunları yazanlar adeta ‘Elveda CHP’ demişler. CHP’nin milliyetçi­lik okunu HDP’nin ‘eşit yurttaşlık’ sloganına, yani etnik yurttaşlık kavramına eşitlemek ne tür bir cürettir?”

Bu sözler beni Güler’in CHP’den istifa ettiği günlere geri götürdü.

2015 yılıydı. Gazeteler “Ana muhale fette istifa depremi” başlıkları­nı atmışlardı. Tv tartışmala­rının ana konusu bu olmuş tu. Oysa tabanda yaprak kıpırdamıy­ordu.

İzmir milletveki­liydi Güler ve istifa konuşmasın­da “Yeni CHP, CHP örgü tünü tasfiye etmek için oluşturul muş bir yapıdır” gibi bayağı sarsıcı şey ler söylemişti ama oylarını otomatiğe bağlamış İzmir CHP seçmeni dediklerin­e dönüp bakmamıştı bile.

Eh, eski ezberlerin­ize ve demode slo ganlarınız­a sürgit güvenirsen­iz...

Siyaset üretmeyip her şeyi Erdoğan ve AK Parti nefreti üzerine odaklarsan­ız...

Olacağı buydu işte!

Şimdi CHP seçim beyannames­i ni Sezgin Tanrıkulu’yla Selahattin Demirtaş yazmış galiba diye dertlen mekten öteye gidemezsin­iz. Teşkilatı geçin...

Esas soru şudur...

Bu seçmen tabanı nasıl böyle duyarsızla­ştırıldı?

Nasıl her oltayı yutar hale geldi? Yoksa CHP çok önceden kendi ken dine işini bitirmiş; sosyal tabanını “dış güçler”in cazibesine mi terk etmişti?

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye