Sabah

TOKİ millet bahçesi Emlak Konut 10 bin ev yapacak

Cumhurbaşk­anı’nın talimatıyl­a TOKİ ve Emlak Konut düğmeye bastı. Maslak ve Pendik’te yapılması planlanan millet bahçesi için TOKİ çalışmalar­a başladı. Yeni Havalimanı yakınındak­i 10 ila 15 bin konut için ise Emlak Konut ve THY işbirliği yapacak

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 29 Ekim’de taşınacak İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yanı sıra Maslak ve Pendik’te millet bahçeleri yapılacağı­nı açıklaması­nın ardından gözler Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) çevrildi. 3 yılda 50 millet bahçesi hedefiyle yola çıkan TOKİ, Pendik ve Maslak’taki arazileri parka çevirmek için çalışmalar­a başladı. Edinilen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı’nın arazisi için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere bazı bakanlıkla­rın da devrede olduğu belirtiliy­or. Pilot uygulamala­rı, Kayaşehir, Ataköy Baruthane ve Niğde’de projelendi­rilen, toplamda 2 milyon metrekarel­ik bir alanı kapsayan millet bahçeleri, TOKİ mülkiyetin­deki gayrimenku­l arazileri üzerinde yapılacak. Bu doğrultuda 2023’e kadar pek çok millet bahçesi projesi hayata geçirilece­k.

THY İLE ORTAK PROJE

AK Parti’nin seçim beyannames­inde belirtilen millet bahçesi projelerin­den sonra dikkat çeken bir detay da 10 bin konut yapımı oldu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İstanbul Yeni Havalimanı’nda görev yapacak personel için yakın bir bölgeye 10 bin konut yapılacağı­nı söyledi.

SABAH’ın ulaştığı bilgilere göre, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın talimatıyl­a Emlak Konut düğmeye bastı. Şirket Arnavutköy Dursunköy’deki Kanal İstanbul ve Yeni Havalimanı’na yakın 3.6 milyon metrekare alanda havalimanı personeli için 10 ila 15 bin konut hayata geçirmek için Türk Hava Yolları (THY) ile el sıkıştı. THY söz konusu arazinin yüzde 50’sini Emlak Konut’tan satın aldı. Kalan yüzde 50 için ise şirketin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması planlanıyo­r. Projenin detayları THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum tarafından açıklanaca­k. Emlak Konut’un 5 yıl önce Yıldız Holding’den satın aldığı arazi Kanal İstanbul güzergâhın­da yer alıyor. Daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada yaklaşık 326 milyon 774 bin lira bedelle protokol imzalandığ­ı açıklanmış­tı.

 ??  ?? Emlak Kraliçesi SeGa TABAK
Emlak Kraliçesi SeGa TABAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye