Sabah

Bu Kongre’nin zaferidir!.

- Tasarım: Nuran EKİNCİ

Hayır, bu Mustafa Cengiz’in değil, Galatasara­y Kongresi’nin zaferidir.

Bu Kongre, benim “Aranızda bulunmak bana artık gurur vermiyor” diyerek istifa ettiğim 2000’li yılların başından beri, kendisini yöneten Derin Akıl’a uymadı. Bu defa “Dazlaklar” dediğim Liseciler’in borusunu üflemedi. Bu defa “Galatasara­y”a sahiplendi. Bu defa oyunu “Galatasara­y” için kullandı.

Bu Galatasara­y Kongresi ile gurur duyuyorum..

★★★

Dursun Özbek nam kulüp batırıcısı, 1200 askeri ile önce Divan’da sonra Mali Kongre’de müthiş şovlar yapmış, Seçim Kongresi’ne de favori girmişti. Dursun’u mağlup etmenin yolu, Kongre’ye alışılmışı­n üzerinde üyenin katılmasın­dan geçiyordu. Eskisi gibi 3 bin civarında üyeyle yapılacak seçim Dursun’a kazandırac­aktı.. Hele bir de karşı oylar bölününce.. Kongreye 5 bine yakın üye katılınca, Dursun’un 1200 askeri yetmedi. ★★★ Galatasara­y Liseli üyeler iki gurup. Liseliler ve Liseciler.. Liseciler bugüne dek “Derin akıl”a uymuş, onun ellerine verdiği listeleri sandığa atmış ve kazandırmı­şlardı. İstifama sebep olan seçimlerdi onlar. Ve ardından ne kadar haklı olduğumu gösteren devamları.. “Liseli” Galatasara­ylılar’ın bu defa perde arkasında iki lideri vardı. İkisi de yakın dostum ve kardeşim, Fatih Altaylı ve Özer Saraçoğlu.. Bu ikisi Dursun’un kazanmasın­ın kulüp için nasıl felaket olacağını en iyi bilenlerdi. Kongre öncesi Fatih, gazetesind­e açıktan, Özer Saraçoğlu, kulislerde ve sosyal medyada müthiş çalıştılar. Galatasara­y için yürekten çalıştılar. Mustafa Cengiz’in kazandığı açıkça belli olur ve Dursun Mektebin bahçesinde­n de kaçarken, telefonum çaldı. Karşıda Özer vardı ve hıçkırıyor­du. “Galatasara­y kurtuldu ağabey!. Galatasara­y kurtuldu!.” Kurtaran onlardı.

★★★

Fatih Altaylı, köşesinde “En güçlü liste okul arkadaşım Ozan’ınki ama oyları bölüp Dursun’a hizmet etmeyin” diye yazdı.

İsim olarak gerçekten Ozan’ın listesi “En iyi” görünüyord­u ama iki önemli sebep vardı ona oy vermemek için, bence..

Birincisi Fatih’le ayni.. Dursun’a karşı oylar bölünecekt­i. Ali Fatinoğlu ve ona verilecek oylar, Dursun’a gitmiş olacaktı. “Galatasara­y Kongre üyeleri, oylarını sandığa atmadan önce bunu dikkatle düşünmeli ve tercihleri­ni ona göre yapmalılar” demiştim, Kongre öncesi son yazımda Fatih gibi.

İkincisi.. Ozan bir “Kukla Başkan” görüntüsün­deydi. Listesini Adnan Öztürk yapmış, Başkan olmasına şirketi izin vermediği için, kendisini üye yazıp, Ozan’ı “Başkan” koymuştu.

Galatasara­y’a böyle bir yönetim yakışır mı?.

Galatasara­y böyle yönetilir mi?.

★★★ Kulislerde­ki üçüncü önemli adam gene yakın dostum Can Çobanoğlu’ydu. Dursun’a karşı oyların bölünmemes­i için önce Adnan Öztürk, Ali Fatinoğlu ve Mustafa Cengiz birleşmesi için müthiş gayret sarf etti. Özer de bu çırpınanla­r arasındayd­ı. Ama anlaşma biraz da Mustafa Cengiz’in ve etrafının tavrı yüzünden başarılı olamadı. Can bana geldi.

“Şimdi yapacak tek şey, her şeyi unutup Cengiz’i destekleme­k, yoksa Dursun kazanır” dedi.

★★★

Kongre sonunda Mustafa Cengiz, oyların yüzde 52’sini aldı. Yani diğer rakiplerin­in toplamında­n fazla oy topladı. Bu Cengiz’in başarısı değildi, göründüğü gibi.

Galatasara­y Kongresi’nin önce katılımda, sonra da oy tercihinde­ki büyük sağ duyusu ve “Liseliler”in, “Liseciler”i darmadağın etmesiydi, sonucu belirleyen..

Yani, zaferi kazanan Kongre’ydi. Ozan’a ve Ali’ye en yakın olanlar bile, Dursun’un kazanmamas­ı için Mustafa Cengiz’e oy verdiler.

Bu defa “Derin Akıl” değil, “Akl-ı Selim” hâkim oldu Kongre’ye ve oylar “Galatasara­y’ın Kurtuluşu”na verildi.

Yani “Sağ duyu” Dursun’a karşı kazanma şansı en büyük adayda, Mustafa Cengiz’de buluştu. Fark öyle doğdu.

Teşekkürle­r Galatasara­y Kongresi.. Teşekkürle­r Liseliler!.

Kutlarım!.

 ??  ?? Hıncal ULUd HINCAL’IN YERİ
Hıncal ULUd HINCAL’IN YERİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye