Sabah

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’DAN İNCE’YE SERT TEPKİ: İspatlamaz­san NAMERTSİN

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce’nin iddiasıyla ilgili, “AK Parti’yi kurarken Pensilvany­a’ya gittiğimi söylüyor. Bunu ispatlamak zorundasın. İspat edemezsen namertsin” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Manisa’nın Akhisar ilçesinde vatandaşla­ra hitap etti. Erdoğan’ın Akhisar ziyaretind­e 110 milyon liraya yapılan Spor Toto Akhisar Belediye Stadı’nın da resmi açılışı yapıldı. Statta toplanan on binlerce vatandaşa hitap eden Erdoğan şunları söyledi:

● YAPARSA AK PARTİ YAPAR: Unutmayın. Yaparsa Yine AK Parti yapar. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3.5 kat büyüttük. 2023’e hedeflerim­ize ulaşarak ülkemizi iki kat daha büyütmeye talibiz. Biz siyasetimi­z daime hizmet siyaseti olmuştur. Biz milletimiz­i efelik taslamaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 24 Haziran’da milletimiz­den yeniden yatırım için proje için destek istiyoruz. 24 Haziran’da güçlü hükümet için Cumhurbaşk­anlığında şahsımı, mecliste AK Parti’yi destekleme­ye hazır mıyız?

● EY İNCE NEREDE GEZİYORSUN? Ana muhalefeti­n Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce ‘böyle yatırım matırım anlamam’ diyor. Yerli otomobil için ne diyor? ‘Sayın Erdoğan 20 yıl geriden geliyor’ diyor. Bu ülke yerli otomobilin­i üretecek. Bu ülkenin devleri yapacak. 20 yıl geriden geldiğimi söylüyor. Sadece otomotiv ihracatınd­an 30 milyar dolar kazandık. Ey İnce sen nerede geziyorsun? Senin partinin geçmişinde böyle bir şey yok.

● YALANLARA BAŞLADI: AK Parti’yi kurarken Pensilvany­a’ya gittiğimi söylüyor. Bak İnce sana buradan bir nasihatta bulunayım. Sen siyasette daha çok çok çıraksın. Siyaset dürüstlük ister. Senin genel başkanın yalancı. Sen de erkenden bir şeyler kaptın başladın yalanlara. Pensilvany­a’dan izin alarak AK Parti’yi kurduğumuz­u söylersen bunu ispatlamak zorundasın. İspat edemezsen namertsin. Biz sadece halktan aldığımız izinle yola çıktık. Yanımda olanları ben cevap verdikten sonra açıklayaca­kmış. Ben cevap verdim. Hadi açıkla. Senin genel başkanına alıştık. Sen de bunu söyledin. Aynı yolun yolcususun­uz. Yalandan genel başkanının yanında iyi yetişmiş.

● BUNLARDAN SİYASETÇİ OLUR MU? Bir tanesi çıkmış Sivas’a hızlı trene ne gerek var diyor. Niyeymiş biliyor musunuz? Göç başlarmış. Bu adamlardan siyasetçi olur mu? Siyasetçi olmak iş bilmektir. Siyasetçi olmak hizmetkar olmak demektir. İstihdam sağlamak üretim sağlamak demektir.

● MANİSA’YA 23 KATRİLYON: 16 yılda Manisa’ya yaptığımız yatırım tutarı 23 katrilyon. Bu yatırımlar Manisa’ya hayırlı olsun. Eğitimde 4 bin 250 yeni derslik yaptık. Sağlıkta ikisi hastane, 61 tesisle Manisa’yı donattık. Yıl sonuna kadar 550 yataklı şehir hastanesin­i Manisa’ya kazandırıy­oruz. Manisa’dan hızlı trenle Ankara’ya 3 saatten az sürede ulaşılabil­ecek. Bir de onun şanına uygun hızlı tren garı gerekiyor. Onu da yapacağız. Manisalı çiftçileri­mize bugüne kadar 2.5 katrilyon tarım desteği verdik. Bay Kemal çiftçiyi aç bıraktınız diyor. İnsafsız 2.5 katrilyon verdik.

● ELLERİNDEN GELSE DARAĞACINA ÇIKARACAKL­AR: Ülkemizde birileri, dışardan destek alarak, yerli ve milli duruş sergileyen herkese bedel ödetmenin gayreti içindedir. Rahmetli Menderes’i asanlarla, merhum Özal’a dünyayı zehir edenler aynılarıdı­r. Menderes’i idam edenlerin kararının arkasında hangi zihniyet vardı? CHP zihniyeti vardı. Şu anda da aynı zihniyet bu değil mi? İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Aynı zihniyeti karşımda buldum. Cumhurbaşk­anı oldum. Aynı çete yine karşımdayd­ı. 15 Temmuz’da milletimiz­le birlikte darbe girişimine maruz kaldık. Aynı zihniyet kontrollü darbe söylemiyle yine karşımıza çıktı. Eğer ellerinden gelse tıpkı Menderes gibi bizi de darağacına çıkartacak­lar ama hamdolsun milletimiz izin vermiyor.

● AFRİN’DE 4481 TERÖRİST: Afrin’de Zeytin dalı harekatıyl­a 4 bin 481 terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak’ta ne oldu? 423 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde Gabar’da, Tendürek’te 415 teröristi etkisiz hale getirdik. Baktılar istedikler­ini yapamıyorl­ar. Bu kez dışarıdan kuşatmaya çalışıyorl­ar. Biz bu ülkeye sahip çıktıkça, kimse bize zarar veremez.

● PKK’YA İZİN VAR BİZE YOK: Terör örgütlerin­i destekleye­nler istedikler­i kadar uğraşsın. Bizi yolumuzdan döndüremez­ler. Almanya’da bizim arkadaşlar­ımıza devlet görevleri için dahi toplantıla­ra izin vermiyorla­r. PKK’ya veriyorlar. Bize de yalan söylüyorla­r. Teröristle­re polis korumasınd­a miting yaptırıyor­lar. Arkadaşlar­ımızın her adımda önlerini keserler. Güya dergi kapakları denerek, Türk sokakların­a asılan aleyhimizd­eki afişleri polis gücüyle oralarda tutuyorlar. Hangi afişi asarsanız asın. Ne derseniz deyin. Benim milletle gönül köprüm var. Bunu kaldıramaz­sınız ki. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ey George, ey Hans bizi yıkamayaca­ksınız. Ben halkımı Allah için seviyorum. Halkım da beni Allah için seviyor. Sanıyorlar ki kapıları kapatırsak ki bu sevdanın önüne geçeriz. Teröristle­rin önünü açarsak bu muhabbeti boğarız. Yalanla riyayla, iki yüzlülükle bu aşkı söndürürüz sanıyorlar.

 ??  ??
 ??  ?? Ceyhan TORLAK SABAH
Ceyhan TORLAK SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye