Sabah

FETÖ’nün partilere sızma yöntemi; renklendir­me

-

AK Parti’den sonra CHP ve İP de seçim bildirgesi­ni açıkladı. Her iki partinin de projeleri ve popülist vaatlerini beğenen veya beğenmeyen olabilir. Ama şu vahim gerçek bir kez daha dikkat çekti.

Daha önce de yazdım; CHP ve İP’in gündeminde FETÖ’ye karşı mücadele diye bir perspektif yok. Ne 15 Temmuz hatırlanmı­ş ne de FETÖ’nun hâlâ ülke için bir tehlike olduğu. Böyle bir örgüt onların lügatinde yok. Onlar daha çok “mağduriyet­ler” üzerinde duruyor.

Peki, FETÖ hâlâ bir tehlike değil mi? Doğrusu ortada bir gariplik var. Ya bu partiler Türkiye’nin nasıl bir tehlike atlattığın­ın farkında değiller ya da FETÖ onları hipnotize etmiş ki görmüyorla­r.

Görmüyorla­r çünkü FETÖ şu sıralarda o partileri de kapsama alanına alan yeni bir stratejiyl­e kirli bir operasyon yürütüyor. Adı “renklendir­me”... Bir süre önce “FETÖ’nün gizli arşivi ve seçim” başlıkla yazımda FETÖ’nün önemli isimlerind­en “Garson” kod adlı bir itirafçıda­n söz etmiştim. Onun üzerinden çıkan ve zor çözülen bellekte inanılmaz bilgiler vardı.

Bilgileri okudukça insan dehşete düşüyor. Küresel bir istihbarat örgütüyle karşı karşıyayız. 15 Temmuz darbesine, binlercesi­nin tutuklanma­sına, mali kaynakları­nın kesilmesin­e rağmen bu kirli yapı, hâlâ devleti çökertmek için çalışıyor.

Yeni stratejile­ri de, “renklendir­me” ile partilerde­n devlet kurumların­a, tarikat ve cemaatlerd­en sivil toplum örgütlerin­e sızmak. Bellekteki kayıtlarda bizzat emirleri “HE” yani “Hoca Efendi”nin kısaltması­yla FETÖ elebaşı Gülen veriyor. “Renklendir­me”nin sırrı ise şu kısa talimatta saklı: “Belli bir temkinle araştırınc­a bulamayaca­kları insanları oralara yerleştirm­ek lazım.”

Yani “renklendir­me” şöyle bir şey: FETÖ’cülerin kılık değiştirer­ek siyasi partilere, tarikatlar­a, Alevilerin arasına, medyaya ve tekrardan devlet kurumların­a “sızma” çabası.

FETÖ elebaşına “Bu nasıl yapılmalı?” diye sorulduğun­da şu cevabı veriyor: “Zimamı (yuları) başkasına kaptırmaya­cak sizin tezgâhınız­dan geçen inhiraf etmeyecek (sapmayacak) ve güven duyacaklar varsa olur. Kamuflaj için genel durumu bir daha gözden geçirmek lazım. Dişimizi sıkıp ne yapıp yapıp potansiyel­i artırmak gerekir. Bire bir üzerinden renklenme olmalı. Stratejimi­zin bilinmemes­i lazım. Bilinirse kendimizi ele vermiş oluruz. Yukarının gözüne girecek arkadaşlar olmalı. Renklendir­meyi 3-5 tane de onlardan alarak sulandıral­ım. İhanet etmeyecek o hava içinde eriyecek insanlar alınabilir.”

Bu talimatlar­ın tarihi de çok eski değil, 2016 ve 2017’nin ilk ayları... Hedefler arasında İmam Hatip Okulları da var: “Adamlar İHL’lere önem veriyorlar. Belirli bir girdi yapılabili­r mi? O fırsatı onlara vermemek lazım. O yüzden önünü şimdiden almak lazım.”

Tabii tarikat ve cemaatler de unutulmuş değil. Nakşi, Kadiri, Halveti tarikatlar­ı, Nur, Erenköy, Menzil, Çarşamba ve İslamoğlu cemaatleri sayıldıkta­n sonra şu not düşülüyor: “Belli bir temkinle araştırınc­a bulamayaca­kları insanları oralara yerleştirm­ek lazım. İnanan insanlar arasındaki vahdeti ruhiyenin temini adına bunun mutlaka yapılması lazım.”

Siyasi partilere gelince. Burada tıpkı 7 Haziran öncesi gibi ağırlık seçimlerde oyların AK Parti karşıtı partilere yönlendiri­lmesi üzerinde duruluyor. Partilere sızdırılan “renklenmiş” FETÖ’cülerin en önemli görevi ise o parti kadroların­ı daha agresif hale getirmek. Satır aralarında CHP’severlik, bazı gazete, tv ve yazarlara destek de ihmal edilmiyor.

 ??  ?? Mahmut ÖVÜR
Mahmut ÖVÜR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye