Sabah

Trump sorunsalı

-

T5803 tXtXNlX raKiS-FaVXV %rXQVoQ ioiQ, §+ariNa Eir raKiS. 8]XQ Vüredir TürNiyeªde. AMaQ diyorlar ama değil” demiş.

ABD Başkanı Donald Trump’ın hemen her konudaki birbirini tutmayan kararların­ı ve açıklamala­rını izlerken, tutuklu rahip-casus Brunson için yine Türkiye’ye takıldığın­ı okuyunca, şu anda Amerika’da süregelen Trump hakkındaki tartışmala­ra eğildim.

İkinci bir Trump

Örneğin kozmolog ve fizikçi Sean M. Carrel’in “9anity )air”de yayınlanan söyleşisin­e göre evrenin sonsuzluğu­nda her şeyin ve herkesin olduğu gibi, Donald Trump’ın da bir kopya benzerinin olması ihtimali çok fazlaymış. Ancak Carell’e göre bu ikinci Trump’ın saçlarının daha da biçimsiz ve daha kötü görünümlü olması mümkünmüş...

Siyah delik

“The 1ation” dergisinde­ki bir başlık da “Trump’ın beyni evre nin siyah deliğidir” şeklindeyd­i. Bu dergide Tom Tomorrow tarafından hazırlanan çizgi BAŞYAZI romanda da, Trump’ın beynindeki narsisisti­k vorteksin, sonunda herkesi etkileyen bir siyah delik halinde uzaya açıldığı anlatılıyo­rdu.

Tutarsızlı­klar

Eğer Amerikan gazeteleri­ni ve televizyon­larını izliyorsan­ız hemen her dakika Trump’ın tutarsızlı­klarının ve takıntılar­ının konu edildiğine tanık oluyorsunu­zdur. Örneğin Kuzey Kore’ye ilişkin birbirini tutmayan açıklamala­rı ve mesela İran takıntısı yüzünden Avrupalı müttefikle­ri ile ABD’nin arasının açılması gibi konular, medyanın her dakika işlediği konular arasında.

Türkiye ve ABD

Trump yönetimind­eki ABD’nin stratejik ortak ve müttefik Türkiye’ye dönük tutumuna gelince... PYD/ PKK’nın silahlandı­rılması en fazla dikkat çeken bir durum değil midir? Ya da Pensilvany­a’da üslenen FETÖ elebaşı Gülen’in Türkiye’ye iade edilmemesi yetmezmiş gibi, FETÖ eğilimli Amerikan savcısının yönlendird­iği Halkbank Davası diye bilinen rezilliğe sahne olunması, bir diğer problemli konudur.

Brunson hayranı

Donald Trump son olarak Oval Ofis’te, Venezüella’da CIA ajanı olmakla suçlanan Joshua Holt’un ABD’ye dönmesi sonrasında düzenlenen etkinlikte konuşmuş. Trump, Brunson hakkında da, “O harika bir Hıristiyan rahip. Şu anda Türkiye’de. Uzun zamandır orada. Ona ajan diyorlar ama ajan değil. Rahip Brunson. Umarım bizi duyabiliyo­rsundur. Sana bir ara yardım edeceğiz. Çok uzun süre oldu. O tamamen masum bir adam” demiş.

Konuşuyor

Geçtiğimiz haftalarda Trump, Brunson hakkında, “O casus ise ben ondan da casusum” açıklaması­nı yapmış ve bu mesajı Twitter üzerinden milyonlarc­a takipçisiy­le paylaşmışt­ı. Dün Brunson hakkında konuşurken de “Orada bir yargı süreci var fakat yargı gibi değil. Türkiye’deki insan larla bu konuda bir şeyler yapmak hakkında konuşuyoru­z” demiş...

Ya varsa...

Başa dönersek... Ya gerçekten evrenin sonsuzluğu­nda ikinci bir Trump varsa ne yapacağız? Binmeyenle­rin bile tadının kaçtığı ve Trump’ın saçlarının sonsuzlukt­a da dalgalandı­ğı bir kozmosu düşünebili­yor musunuz?

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? 0HKPHW BARLAS BAŞYAZI
0HKPHW BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye