Sabah

AKSİYON FİLMİ DEĞİL BEBEK OPERASYONU

Polis, Tuzla’da terk edilen bebeğin yanındaki göz damlasının barkodunda­n eczaneyi buldu. Önce ilacı yardım için alan vatandaşa, sonra Tacikistan uyruklu aileye ulaşıldı

- (diWör: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Bahadır ÇETİNKAYA İHA

TUZLA’DA terk edilen yeni doğmuş bebeğin ailesi, filmleri aratmayaca­k bir takiple bulundu. Ekipler bebeğin yanındaki göz damlasının barkodunda­n satın alındığı eczaneye ulaştı. Kamera kayıtları sayesinde önce aileye yardım eden vatandaş, daha sonra ise Tacikistan­lı anne, baba ve anneanne bulundu. Anne Aşumatova bebeğin devlete verilmesin­i istedi.

Tuzla’da terk edilen yeni doğmuş bebeğin ailesi, polis ekiplerini­n filmleri aratmayaca­k takibiyle bulundu. Terk edilen bebeğin yanında bulunan göz damlasının satıldığı eczaneyi tespit eden ekipler, önce Tacikistan uyruklu anneye, ardından da dizilerde figüranlık yapan babaya ulaştı. Tacikistan uyruklu anne, baba ve bebeğin anneannesi gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre, 22 Mayıs’ta Tuzla Aydıntepe Mahallesi’nde bir evin önüne bırakılan yeni doğmuş bebeği gören vatandaşla­r, polise haber verdi. Olay yerine gelen Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, bebeği koruma altına aldı. Tuzla Asayiş Büro ekipleri ve mobil okul timleri, bebeğin anne ve babasının bulunması için adeta filmleri aratmayan bir çalışma gerçekleşt­irdi. Bebeğin terk edildiği sırada yanında bulunan ilacın barkodunu inceleyen ekipler, aileyi bulmak için ilk adımı attı.

¶BAKACAK D858M8M8= Y2K’

İlacın Pendik Fatih Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir eczaneden satıldığın­ı tespit eden ekipler, eczanenin güvenlik kamera kayıtların­ı inceledi. Yapılan araştırmad­a ilacı Mustafa Ballıkaya isimli vatandaşın aldığı tespit edildi. Bunun üzerine Ballıkaya’nın ifadesine başvuruldu. Mustafa Ballıkaya mahallede tanımadığı yabancı uyruklu bir kadının çocuk doğurduğun­u ve annesinin ihtiyacı olduğu için yardım amaçlı olarak çeşitli malzemeler ve ilaç aldığını söyledi. Polis, bu kez de Ballıkaya’nın ifadesinde belirttiği Pendik’teki adrese gitti. Ekipler zili çaldığında Tacikistan uyruklu Sanoat Maynusova isimli kadın kadın kapıyı açtı. Maynusova, bebeğin kızı Sitora Aşumatova’ya ait olduğunu itiraf etti. Maynusova ifadesinde, kızı Aşumatova’nın evde doğum yaptığını ve bakacak durumları olmadığı için Tuzla’da bir evin önüne bıraktığın­ı anlattı. Bunun üzerine Sitora Aumatova polis ekipleri tarafından eve çağrıldı. Gözaltına alınan genç kadın, bakamayaca­ğı için devlete verilmesin­i istediği bebeğin babasının Tacikistan uyruklu Abdurakhmo­n Karımov olduğunu söyledi. Çeşitli dizilerde figüranlık yaptığı öğrenilen Karımov, Mecidiyekö­y’deki adresinde gözaltına alındı.

 ??  ?? Bebeğe devlet sahip çıkarken, gözaltına alınan baba Karımov, anne Aşumatova ve anneanne adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bebeğe devlet sahip çıkarken, gözaltına alınan baba Karımov, anne Aşumatova ve anneanne adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 ??  ?? Adliyeye sevk edilen baba Karımov, anne Aşumatova ve anneanne Maynusova, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Adliyeye sevk edilen baba Karımov, anne Aşumatova ve anneanne Maynusova, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye